Pla de mesures antifrau
El 21 de juliol de 2020, el Consell Europeu va aprovar la creació del programa Next Generation EU per estimular la recuperació econòmica i la reparació dels danys causats per la pandèmia de Covid-19 amb una assignació de fons per avançar cap a una Unió Europea més ecològica, més digital i més resilient davant els canvis i reptes futurs. El Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència (MRR) és la peça central d’aquest programa.
Per accedir-hi, l’Estat espanyol va desenvolupar el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). L’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre configura el sistema de gestió del PRTR i estableix que tota entitat, decisora o executora, que participi en l’execució de les mesures del PRTR haurà de disposar d’un “Pla de mesures antifrau” per garantir que els fons s’han utilitzat de conformitat amb les normes aplicables, en particular, pel que fa a la prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes d’interès.
Per participar en l’execució de l’esmentat PRTR, i aprofitar aquesta oportunitat per incorporar la gestió dels riscos de corrupció i frau a tots els procediments de gestió de l’organització municipal, el Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va aprovar per unanimitat el 30 de juny de 2022 el Pla de Mesures Antifrau, juntament amb el nou reglament de Control Intern. Adoptar una política de tolerància zero amb el frau, i establir un sistema de control intern dissenyat per prevenir i detectar, dins d’allò possible, qualsevol actuació fraudulenta i, en el seu cas, corregir-ne les conseqüències són alguns dels objectius d’ambdós documents.