Oasis Wake Park i el Burinot guanyen la segona edició del concurs La Millor Croqueta del Vallès
El Burinot, de Palau-solità i Plegamans i Oasis Wake Park, de Santa Perpètua de Mogoda, s'han proclamat guanyadors de la segona edició del concurs La Millor Croqueta del Vallès en les categories tradicional i creativa, respectivament. Oasis Wake Park també va obtenir el premi a la millor croqueta de Santa Perpètua.
Aquest certamen formava part de la programació de La Moguda Gastronòmica que ha organitzat per segon any consecutiu la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Santa Perpètua.
El jurat va tenir complicada l'elecció degut al nivell de les croquetes presentades, un total de vuit propostes. El jurat d’aquesta edició estava format per Antonio Salguero, copropietari i xef executiu del restaurant Casa Amalia; Àlex Jofre, guanyador de la primera edició del Concurs i propietari de Cresta Rostisseria; Francesc Armengol, professor de l’escola d’hostaleria CETT-UB; Mònica Ramírez, periodista gastronòmica; Marc Serrano, també periodista gastronòmic, i Genís Font, propietari de l'empresa Chef para llevar.
Els establiments participants van ser cinc, dos de Santa Perpètua i tres d'altres localitats vallesanes, Castellar del Vallès, Terrassa i Palau-solità i Plegamans. El jurat va puntuar el gust, la textura, l'arrebossat/cruixent i la presentació.
L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va manifestar que "és un orgull veure el parc Central ple de gent amb la celebració del concurs i de la Fira de Comerç" i va destacar que la ciutat té "un comerç amb bon producte i una atenció molt personalitzada".
La regidora de Comerç, Laura Oliver, va destacar el matí dedicat al comerç i la restauració i va afegir que la ciutadania pot "gaudir de la gastronomia durant tot l'any" malgrat hagi finalitzat La Moguda Gastronòmica. L'edil es va mostrar molt contenta pel desenvolupament d'aquest concurs i de La Moguda Gastronòmica que va reunir més d'una vintena de restauradors locals.
El guanyador de la millor croqueta tradicional, Salvador Vieta, del restaurant Burinot, va explicar que la croqueta la va fer amb "molt carinyo i amb la recepta tradicional de les iaies".
Per la seva part, Pol Garcia d'Oasis Wake Park, guanyador del concurs de croqueta creativa va explicar que la seva proposta "era de filet de vaca vella i feta amb molt d'amor" i va anunciar que a partir de diumenge ja estava disponible al seu restaurant situat a parc Central.
Les famílies també van gaudir de diverses activitats durant el certamen. Residu Zero va programar jocs infantils i es va celebrar un taller de fotografia gastronòmica amb regal de participació.
També es van instal·lar foodtrucks que van oferir des de cuina mexicana fins a croquetes gourmet i una oferta de dolços. Es va habilitar un espai de degustació per gaudir de les propostes gastronòmiques. A més, es va sortejar una fregidora d'aire entre els assistents. Entre els centenars de butlletes va sortir la del guanyador del concurs de la millor croqueta creativa que va afirmar que era el seu dia de sort.