L'Ajuntament adjudica el contracte del nou servei de contenidors intel·ligents tancats

Divendres, 15 de novembre de 2024

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha adjudicat aquesta setmana el contracte de subministrament i servei per a la implantació del model de recollida de residus municipals a l’empresa Citisend-URD SL per un import de 1.512.500 euros.

El contracte té una vigència de quatre anys i preveu la implantació en un període de sis mesos i el posterior manteniment de contenidors intel·ligents tancats, que s’obriran amb una targeta que facilitarà el Consistori. Els contenidors amb obertura digital, amb targeta i/o app mòbil, seran els de les fraccions d’envasos, orgànica i resta. En el cas d’aquest últim, es podrà obrir únicament uns dies determinats a la setmana.

La regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, ha mostrat la seva satisfacció per poder iniciar finalment la implantació del nou model de recollida de residus municipals. L’edil ha explicat que “el procés d’adjudicació ha estat massa llarg, a causa dels recursos que han interposat empreses licitadores durant el procés, però ja estem treballant amb la previsió del nou sistema s’implanti al mes de febrer, tot i que al gener de 2025 ja es començarà la campanya de difusió i informació i el repartiment de targetes”.

La regidora ha manifestat que “confiem que aquest nou sistema ens permetrà augmentar els nivells de reciclatge, per una banda, i disposar d’informació per bonificar a la ciutadania que separa i recicla adequadament els seus residus i gravar aquella que no recicla”.

“L’objectiu d’aquest nou sistema és reduir la generació de residus i en el cas dels que es generen, separar-los de manera correcta”, ha detallat Jésica Jiménez. “Cal destacar la importància de reduir el percentatge de resta que és la part que té més cost per la gestió a causa de la seva dificultat en el reciclatge”, ha afegit.

L’edil ha recordat tres motius per reciclar de manera correcta: motius legals, d’acord a les directives i normatives de la matèria que, entre d’altres, estableixen que per a l’any 2025 s’ha d’augmentar el reciclatge fins a un mínim del 55% en pes; ambientals, per la manca de recursos naturals i criteris de sostenibilitat; i econòmics, perquè cada any augmenten els costos generats pels residus no reciclats correctament. “El cost a les plantes de  tractament de la fracció resta pujarà cada any exponencialment ja que es la fracció que s’ha de reduir, i si no la reduïm no solament no complirem amb el percentatge de reciclatge que demana Europa, si no que també anirà afectant a la taxa de residus, que com marca la normativa ha de cobrir el 100% del cost del servei de recollida, transport i tractament”, ha indicat la regidora. La implantació del nou model compta amb una subvenció de 500.000 euros de l’Agència Catalana de Residus.

Darrera actualització: 15.11.2024 | 11:35