El Ple aprova per unanimitat reclamar a la Generalitat el manteniment de les escoles bressol municipals
El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat una proposició que reclama a la Generalitat el manteniment de l’actual xarxa pública d'escoles bressol municipals. La proposta també demana al Departament d’Ensenyament que inclogui en el projecte de pressupost de la Generalitat per l’any 2015 una partida específica i amb la suficient dotació econòmica per fer front al finançament de les escoles bressols de titularitat municipal tal com estipula la Llei d'Educació de Catalunya.
L'Ajuntament sol·licita a la Generalitat com a mínim un mòdul econòmic de 1.600 euros per plaça/funcionament/any, i comprometre's a augmentar-ho progressivament fins als 1.800 euros. La proposició també reclama a la Generalitat que pagui el deute pendent amb les administracions locals en concepte de funcionament i places i reclama quina ha estat la destinació dels 139 milions d’euros dels darrers tres exercicis en els quals la conselleria d’Ensenyament tenia assignada una partida finalista per aquests centres sense que s’executés cap via de finançament. Per últim, també reclama fer front al finançament de les escoles bressols d’iniciativa social, recuperant l’import existent fins al curs 2012-2013 de 720 euros per alumne.
Defensa de les Entitats
D'altra banda, la Corporació ha aprovat per unanimitat una proposició que demana modificar la llei sobre les obligacions tributàries per a les entitats sense ànim de lucre, que a partir d'aquest any tenen l’obligatorietat de presentar l’Impost de Societats.
El Consistori ha mostrat el recolzament a totes les federacions i plataformes d'entitats i associacions del municipi que s’han manifestat en contra d'aquesta llei davant d'una mesura que, els obliga a portar una doble partida de comptabilitat, i que els tracta de forma anàloga amb una societat mercantil.
La proposició demana al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat a que instin al Govern de l’Estat a desenvolupar un nou marc fiscal per a les associacions en el què “es reconegui el valor de la forma jurídica d'associació com eina de cohesió social, integradora i de saludable autogestió de la ciutadania, activa, compromesa i participativa”.