Vés al contingut (premeu Retorn)

L'equip DIMO lliura els premis de les lligues del projecte Xuta les tardes

per Comunicació darrera modificació 02/05/2017 11:20
El Servei de Dinamització i Intervenció en el Medi Obert treballa en la prevenció de conductes de risc entre els joves i adolescents

El CF Creueta i l'equip Comillas han estat els guanyadors de les lligues sènior i júnior, respectivament, del projecte Xuta les tardes, organitzat per l'equip del Servei de Dinamització i Intervenció en el Medi Obert (DIMO) de la Regidoria de Joventut. Una vuitantena d'infants i joves han participat en aquest campionat que ha consistit en una lliga juvenil, per a nois de 10 a 14 anys, i una sènior, per a joves d'entre 15 i 20 anys, i que es va cloure dimecres 29 de juliol amb el lliurament de premis a La Promotora. També han rebut trofeu els màxims golejadors que van ser José Duran, en categoria sènior, i Buba Drammeh, en júnior; i el porter sènior menys golejat, Sergi Pino. Als integrants de l'equip sènior guanyador també se'ls ha regalat un abonament per a les piscines municipals durant el mes d'agost, mentre que els de l'equip júnior aniran acompanyats per l'equip DIMO a les piscines el 5 d'agost. Tots els participants han rebut un obsequi.

El programa Xuta les tardes s'ha ofert com a alternativa d’oci saludable amb la pràctica d'un esport com el futbol i alhora ha treballat aspectes com el civisme i el respecte pels altres, entre d’altres. “L'objectiu era treure una mica els joves del carrer; a manca d'espais, hem pogut utilitzar les pistes de les escoles, i a partir d'aquí crear bons hàbits, conèixe'ns més tots i hem intentat transmetre valors practicant esport”, ha assenyat Marc Casamiquela, un dels integrants de l'equip DIMO. El programa, a més, ha comptat amb un component solidari i ha recollit material per als Casals que organitza l'ONG local Alkaria al Senegal. “Vam proposar als joves que si volien participar a les lligues no havien de pagar res però sí els vam demanar que s'involucressin portant material que tinguessin per casa o que poguessin comprar com per exemple uns globus, que tenen un preu reduït, i així col·laborar amb una causa solidària”, ha explicat Casamiquela.

Prevenció i intervenció davant de conductes de risc

La prevenció i la intervenció davant de les conductes de risc entre adolescents i joves és un dels objectius de l’equip DIMO, un projecte que impulsa l’Ajuntament de Santa Perpètua, subvencionat per la Llei de Barris, per treballar amb aquest col·lectiu d’edats compreses entre els dotze i els divuit anys.

L’Ajuntament va endegar a finals de l’any passat aquest programa de formació i ocupació, amb l’objectiu de formar quatre professionals capaços de fer una tasca de dinamització i integració amb adolescents i joves detectats al carrer i en coordinació amb totes els serveis i professionals que treballen pel benestar d’aquests col·lectius. Aquests professionals intenten acompanyar els joves, dinamitzar amb ells algunes accions, derivar-los a recursos quan cal i treballar coordinadament amb altres professionals de l’Ajuntament per crear programes dirigits de manera global a aspectes que tenen a veure amb la prevenció i/o actuacions destinades a aquest col·lectiu.

L’equip DIMO està format per quatre dinamitzadors i compta amb la col·laboració d’una educadora de carrer de Barcelona. Durant dos mesos, aquest equip va realitzar una prospecció del territori i va detectar alguns comportaments de risc entre els joves i adolescents que fan de l’espai públic el seu espai de relació.

A més del Xuta a les tardes, l'equip DIMO està desenvolupant un projecte anomenat Entre noies en el qual participen una desena de joves, principalment subsaharianes, i on es treballen aspectes com la igualtat i l’autoestima. Els dinamitzadors també han participat en el Campus Poliesportiu, organitzat per la Regidoria d'Esports, on han pogut treballar la discapacitat visual i física amb l’objectiu de sensibilitzar els joves de les dificultats que pateixen aquests col·lectius.  D'altra banda, com a clausura del cicle de Cinema a la fresca, el 24 de juliol, van organitzar a la plaça de l’Era, en sessió golfa, la projecció de la pel·lícula Ventajas de ser un marginado.

Els DIMO estan treballant en l'organització d'una caminada de Santa Perpètua a Gallecs amb una gimcana i activitats per a la primera quinzena del mes de setembre.

L’Ajuntament informa que, si algun jove o adolescent vol posar-se en contacte amb els dinamitzadors ho pot fer a través de diferents canals com el telèfon DIMO A (635 77 70 02) referència per als barris de la Creueta, Centre Vila, Can Taió, Mas Costa i Can Filuà; i DIMO B (635 77 70 04) referents de Can Folguera i la Florida. L’equip compta també amb Facebook, Instagram i correu electrònic: dimospm@gmail.com.