Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Ajuntament sol·licita subvenció al programa del SOC Treball als barris per a accions de formació i ocupació

per Comunicació darrera modificació 17/10/2016 15:04
Les accions demanades a Treball als barris podrien beneficiar unes 120 persones

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha sol·licitat una subvenció de més de 550.000 euros a la convocatòria 2016 del programa Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a l’execució de programes d’ocupació i formació adreçats a la ciutadania perpetuenca. Les accions sol·licitades podrien beneficiar gairebé 120 persones, 21 de les quals serien contractades pel Consistori. Com a novetat, l’Ajuntament ha sol·licitat subvenció al programa Intervencions de suport a entorns vulnerables, infrahabitatges i equipaments, que donaria ocupació durant sis mesos a vuit veïns de Can Folguera i alhora permetria millorar parcialment els habitatges que es troben en situació d’infrahabitatge en el barri i donar suport a les comunitats millorant les proteccions en mesures cautelars.

El Consistori també ha sol·licitat suport per a dues accions de formació integrades vinculades als respectius plans d’ocupació i també amb l’objectiu d’oferir ocupació al veïnat del municipi alhora que es millora l’espai públic i la qualitat de vida de les persones. La primera, sota el títol Jardineria, cicle de l’aigua, instal·lació de rec i plantes, s’adreçaria a vuit veïns en situació de desocupació principalment amb perfil relacionat amb la jardineria. Aquesta formació es vincularia al Pla d’ocupació Suport a l’Espai Verd, els paisatges aquàtics del parc Central i la riera del barri de Can Folguera, que donaria ocupació a sis dels vuit participants durant sis mesos, quan podrien aplicar a l’espai públic els coneixements adquirits.

La segona acció de formació integrada pretén la reedició del programa d’eficiència energètica, desenvolupat per primera vegada durant aquest any i que ha obtingut uns resultats molt positius. El nou projecte formatiu s’adreçaria a sis persones i es vincularia al Programa d’experienciació laboral Millora en l’eficiència energètica: suport a les famílies, petit comerç i petits equipaments. Aquest pla donaria sis mesos d’ocupació a cinc dels participants a la formació i pretén promoure bones pràctiques a nivell domèstic entre les famílies per tal que prenguin mesures d’eficiència energètica que augmentin el seu estalvi energètic. L’Ajuntament també ha sol·licitat suport econòmic per desenvolupar noves edicions dels dispositius d’inserció sociolaboral Engega’t i Dones Competents i per a la contractació d’un a persona tècnica coordinadora dels programes ocupacionals.