Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Ajuntament inicia la remodelació de l’àrea de jardins de la Granja Soldevila

per Comunicació darrera modificació 18/11/2016 10:25
Les obres les realitzaran treballadors de plans d’ocupació

L’Ajuntament ha iniciat les obres de remodelació del jardí de la Granja Soldevila amb l’objectiu d’establir les condicions d’accessibilitat necessàries per garantir l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació de les persones amb diversitat funcional ja sigui per fer servir aquest espai exterior, com els equipaments municipals situats en aquest entorn: la Granja Soldevila, el Servei de Comunicació, l’edifici de Desenvolupament Local i fins i tot la futura estació de rodalies de RENFE.

El pressupost de l’obra és d’uns 117.000 euros i es durà a terme a través de plans d’ocupació. En primer lloc, amb el grup de treballadors que ara han finalitza el nou aparcament de davant de les piscines, i després amb un nou Pla, previst per a inicis de 2017. D’aquesta manera, aquesta obra s’emmarcarà en la línia municipal de crear ocupació entre el veïnat alhora que es millora la ciutat i la qualitat de vida de la ciutadania.

Segons ha informat el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Planificació, Joan Alcántara, l’arranjament intentarà ressaltar els elements històrics i artístics patrimonials d’aquest espai partint des dels paviments i la zona enjardinada al voltant de la font de la Granja, passant pel Lacus romà i l’escultura Neumàtic i acabant en la zona més baixa de la façana del mateix edifici de la Granja, que presenta un mal estat. Els treballs també inclouran el canvi de la rampa d’accés a l’Auditori i la renovació dels paviments, tot i deixant algunes mostres dels tradicionals.

En aquesta reforma, una part molt visible serà l’enderroc del petit edifici annex i separat del principal que permetrà obrir les vistes i relacionar la Granja Soldevila amb el Centre de Formació Ocupacional. Aquest espai, que antigament havia acollit el bar de la Granja, s’estava fent servir de magatzem municipal i també estava ocupat pel Grup de Joves Diables a qui s’ha cedit un espai a la Granja Soldevila i un a CAM Bernades per als objectes més voluminosos. De moment, ja s’ha tret el sostre d’aquest edifici amb l’actuació d’una empresa especialitzada en la retirada d’amiant. Mentre perduren aquestes obres, l'accés per les escales del pati del Galliner a la Granja Soldevila roman tancat. Per accedir a l'edifici, cal entrar per la porta situada al camí de la Granja.