Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Ajuntament inaugura l’Aula del parc Central amb un matí d’activitats i tallers el 6 de març

per Comunicació darrera modificació 04/03/2016 12:42
CASSA també celebra els 25 anys de gestió de l'aigua a Santa Perpètua

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda celebrarà un matí d’activitats familiars amb motiu de la inauguració de l’Aula del parc Central, el diumenge 6 de març. L’equipament es destinarà principalment a l’educació per a la sosteniblitat, i tractarà aspectes com l’ecologia urbana i la mobilitat sostenible i segura. Coincidint amb la inauguració, també es commemoraran els 25 anys de la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA) a Santa Perpètua. La programació inclourà activitats relacionades amb la natura, la mobilitat sostenible i l’aigua, coorganitzades per l’Ajuntament i CASSA.

Les activitats s’iniciaran a les deu del matí, amb visites a l’Aula i itineraris de natura pel parc Central, que es perllongaran fins a la una del migdia. Durant el matí, també es podran visitar dues exposicions, una sobre l’aigua a Santa Perpètua i l’altra sobre el projecte de restauració de la riera de Caldes. La Policia Local s’ha sumat també a la celebració i oferirà, d’11 a 13 hores, activitats guiades d’educació viària al parc infantil del trànsit, que està situat al costat del nou equipament. D’11 a 14 hores, s’han programat jocs de l’aigua, que consistiran en una gimcana on els participants hauran de superar diferents proves com ara transvasar aigua, fer barreges, fer dianes, pescar o fer bombolles de sabó; un taller de gotes d’aigua per als llapis; i la creació d’un Mr. Potato al qual se’l podrà tallar el cabell que, en realitat, és gespa.

L’acte institucional d’inau­guració de l’Aula i de commemoració dels 25 anys de CASSA a Santa Perpètua tindran lloc a la una del migdia, i aniran a càrrec de l’alcaldessa, Isabel Garcia, i del gerent de Concessions de Barcelona i Tarragona, Josep Maria Manyosa.

El nou equipament de l’Aula del parc consta d’un espai polivalent d’uns 50 metres quadrats, quatre magatzems i un espai destinat a lavabos. Els treballs de construcció i adequació de l’espai s’han realitzat a través de plans d’ocupació, del Pla municipal de rescat social. L’aula està dissenyada per encabir unes trenta persones i els magatzems, tipus contenidor de port, s’utilitzaran per guardar material de medi ambient i d’educació viària i maquinària per al manteniment del parc. L’Ajuntament ha assenyalat que aquest equipament esdevindrà un “espai d’informació, divulgació i educació; un laboratori per al foment de l’educació i la cultura de la sostenibilitat”. L’Aula oferirà activitats dirigides als centres educatius de Santa Perpètua i a les famílies i suposarà un punt d’informació i recursos sobre temes relacionats amb l’educació per a la sostenibilitat i també serà oberta a les entitats que treballin aquesta matèria. Segons ha explicat l’Ajuntament, l’aula estarà oberta els dies feiners en què hi hagi alguna activitat amb els centres educatius del municipi i una hora els dijous, durant la qual es realitzaran tasques de coordinació i informació. Durant els caps de setmana, es preveu que obri de 10 a 13 hores per realitzar activitats familiars i tasques d’informació.

El projecte de l’Aula ha estat dissenyat pels arquitectes del parc Central, l’equip Lloveras & Soler, i s’emmarca en la Llei de barris. L’Ajuntament ha destacat que la construcció i adequació de l’Aula del parc a través de plans d’ocupació respon a l’objectiu municipal de generar ocupació entre les persones aturades alhora que es contribueix a la millora de la qualitat urbana i a la creació de nous equipaments.

Aniversari de l'adjudicació del servei d'aigües municipal a CASSA 

Durant la festa d’inauguració de l’Aula del parc, també se celebraran els 25 anys de l’adjudicació de la gestió del servei d’aigües municipal a CASSA. “Des de llavors, l’Ajuntament i la companyia d’aigües han treballat conjuntament per millorar l’abastament d’aigua a la població i garantir un servei amb un alt nivell de qualitat”, han explicat des de CASSA, que coorganitza les activitats programades el 6 de març. La companyia ha recordat que amb “l’objectiu d’oferir una atenció al client amb un alt grau d’experiència, així com concentrar tots els recursos del servei municipal a un sol espai, CASSA va estrenar en l’últim trimestre de 2015 la seva nova seu a Santa Perpètua”, situada al carrer de la Creueta. També ha destacat la implicació social de l’empresa al municipi i ha detallat programes educatius com l’EDUCASSA i iniciatives com el Fons de Solidaritat, dotat amb 12.000 euros anuals, que es destina a pagar les factures dels clients a qui prèviament els Serveis Socials acrediten com a persones vulnerables.