Vés al contingut (premeu Retorn)

L’Ajuntament contracta tretze persones en un nou pla d’ocupació

per Comunicació darrera modificació 02/03/2017 11:00

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda contractarà un total de tretze veïns del municipi a partir de la setmana vinent en un nou pla d’ocupació municipal. Es tracta d’un equip de treball de l’àmbit de la construcció format per sis oficials de primera, sis peons i una administrativa comptable, que durant sis mesos treballaran per millorar la via pública i els equipaments municipals.

Aquest equip executarà les obres d’urbanització del passeig central de l’avinguda de Girona, entre els carrers de Genís Sala i de Joaquim Malats. També duran a terme accions de pacificació del trànsit amb el condicionament de carrils bici a les avingudes de mossèn Cinto Verdaguer i de Barcelona. També condicionaran els accessos al recinte firal, duran a terme supressió de barreres arquitectòniques a la via pública i realitzaran millores a diferents equipaments i instal·lacions municipals, com ara l’Ajuntament, la Granja Soldevila i el correcan.

L’Ajuntament va realitzar la selecció d’aquestes persones entre prop d’una quarantena de candidats, que van ser derivats des de l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) i que complien els requisits de ser veïns en situació d’atur i que havien sol·licitat prendre part a plans d’ocupació. Paral·lelament, durant aquest procés, el Consistori també va realitzar la selecció d’un oficial de primera i un peó de construcció i dos pintors, per al nou programa d’experienciació laboral Intervencions de suport a entorns vulnerables, infrahabitatges i equipaments, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través del programa Treball als barris.
Durant el procés de selecció, el personal tècnic municipal ha detectat que des de l’OTG s’ha derivat un nombre més baix de persones candidates que en les convocatòries precedents. “Aquest fet ens fa sentir esperançats perquè ens indica que la ciutadania està trobant feina, però alhora som conscients que cal continuar treballant en aquesta línia”, ha manifestat el primer tinent d’alcalde, Joan Alcántara.

Actuacions en entorns vulnerables

D'altra banda, l’Ajuntament de Santa Perpètua també inicia aquest mes de març el nou programa d’experienciació laboral Intervencions de suport a entorns vulnerables, infrahabitatges i equipaments, a través del qual contractarà quatre veïns en atur del barri de Can Folguera durant sis mesos. L’acció s’emmarca en la subvenció del SOC Treball als barris. Els perfils contractats seran un oficial i un peó de pintura i un oficial i un peó de la construcció. D’aquesta manera, el programa oferirà ocupació, per una banda, alhora que permetrà millorar parcialment els habitatges que es troben en situació d’infrahabitatge al barri de Can Folguera.