Vés al contingut (premeu Retorn)

El SOC atorga una subvenció que beneficiarà 110 persones en accions d'inserció sociolaboral, formació i ocupació

per Comunicació darrera modificació 19/11/2015 10:24
Els dispositius Engega’t i Dones Competents i dues accions que combinen formació i ocupació sobre jardineria i eficiència energètica, projectes subvencionats per Treball als barris

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha concedit una subvenció de 337.963,83 euros a l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc del programa Treball als barris per a projectes d’inserció sociolaboral, formació i ocupació, que beneficiarà un total de 110 persones. L’ajut permetrà una nova edició dels dispositius Engega’t i Dones Competents, la realització de dos programes de formació i ocupació dedicats a la jardineria i a l’eficiència energètica i la contractació d’un tècnic municipal per donar suport a l’execució de les accions atorgades.

’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha mostrat la seva satisfacció per la concessió d’aquest ajut i ha destacat que permetrà dedicar més esforços a formació i ocupació, un dels objectius prioritaris de l’Equip de govern. També ha destacat la concessió dels ajuts per dur a terme els dispositius Engega’t i Dones Competents, adreçats a persones amb dificultats d’inserció i vulnerabilitat.

En aquesta convocatòria 2015, el SOC ha atorgat dos programes que combinen formació i ocupació dedicats a la jardineria i, com a novetat, a l’eficiència energètica. D’aquesta manera, per una banda, vuit persones podran rebre formació en l’àmbit de la millora competencial en jardineria, sis de les quals seran contractades a continuació a través d’un pla d’ocupació centrat en la integració paisatgística de l’espai obert, els paisatges aquàtics del parc Central i la riera del barri de Can Folguera. Els contractes es correspondran a cinc peons de jardineria i a un oficial de segona. Pel que fa al nou programa d’eficiència energètica, la part de formació permetrà que sis veïns del municipi puguin rebre qualificació preofessional en aquest àmbit, cinc dels quals seran contractats també durant un període de sis mesos per oferir suport a les famílies vulnerables del municipi. Els perfils contractats en aquesta acció seran un peó de construcció, dos informadors/es i dos oficials de primera electricites. L’alcaldessa ha destacat que aquesta actuació “repercuteix doblement a la ciutadania, per una banda amb la contractació de cinc persones, i per l’altra, en la detecció i en accions sobre situacions de vulnerabilitat energètica del veïnat”. Isabel Garcia també ha explicat que la selecció de les persones candidates a participar en aquestes accions es durà a terme amb la prèvia derivació del Servei d’Ocupació de Catalunya. La part de formació i qualificació professional d’ambdós programes ha estat subvencionada amb 15.000 euros, mentre que les accions ocupacionals han rebut un ajut de 170.000 euros.

D’altra banda, pel que fa a les accions ocupacionals i professionals, la resolució del SOC ha denegat el programa d’experienciació laboral d’informadores cíviques, sol·licitat per l’Ajuntament i que preveia la contractació durant sis mesos de quatre dones.

La subvenció de Treball als barris 2015 també permetrà donar a continuïtat a dos dispositius d’inserció laboral que funcionen amb bons resultats al municipi. Es tracta dels programes Engega’t i Dones Competents, que han estat dotats amb prop de 125.000 euros. El dispositiu Engega’t facilita el contacte a joves menors de 30 anys amb el món laboral mitjançant accions dissenyades a mida a les necessitats de cada persona i podrà beneciar un total de 45 joves del municipi. Pel que fa a Dones Competents, s’adreça a una cinquantena de dones demandants d’ocupació que presenten dificultats d’inserció. Ambdós dispositius incorporen la possibilitat que els participants puguin fer pràctiques en empreses i presenten itineraris amb atenció personalitzada i accions grupals. Per últim, el SOC subvencionarà també la contractació d’un tècnic que donarà suport en la gestió del projecte. La subvenció atorgada correspon al 78% del cost dels projectes, de manera que l’Ajuntament haurà d’aportar el 22% restant.

El programa Treball als barris s’adreça als municipis que disposen de Llei de barris com és el cas de Santa Perpètua amb el Pla de Can Folguera. L’Ajuntament ha rebut anualment aquesta subvenció del SOC des de l’any 2008. Als darrers exercicis, l’import de la subvenció ha anat en augment, degut als bons resultats obtinguts. Mentre que el 2013, l’ajut es va situar en 311.624 euros i el 2014 en 316.341, a la convocatòria d’enguany s’han concedit 337.963 euros.