Vés al contingut (premeu Retorn)

El Projecte Logis Ocupació de la Riera de Caldes inicia la fase professionalitzadora

per Comunicació darrera modificació 02/12/2015 10:40
S'obren inscripcions als monogràfics sobre el Mercat del Treball de la Logística

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda iniciarà aquest mes de desembre la segona fase del Projecte Logis Ocupació 2015-2016 de la Riera de Caldes amb la realització de monogràfics sobre el Mercat de Treball de la Logística, a cinc de les poblacions de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC). Les sessions tenen un doble objectiu, segons ha detallat la Regidoria de Desenvolupament Local, que són "donar a conèixer les tendències i els escenaris de futur del sector, la seva rellevància al nostre territori i els perfils i les competències més valorades a les ocupacions de la logística; i informar de dues propostes formatives que s’iniciaran al mes de gener en el marc del projecte: Formació d’Operari/a de Magatzem i Formació de Gestor/a de Magatzem". Aquestes accions formatives són gratuïtes i s'adrecen preferentment a persones aturades majors de 45 anys, aturades de llarga durada i/o joves i inclouen formació professionalitzadora, informàtica i anglès per a magatzems i estades pràctiques en empreses. Les persones interessades a assistir als monogràfics es poden inscriure al web de la riera de Caldes o adreçar-se al seu Ajuntament.

El projecte Logis Ocupació 2015-2016 de la Riera de Caldes s'inscriu en una de les línies estratègiques del territori, com és el suport a la logística avançada i la millora de l’oferta de formació professionalitzadora, impulsades per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en representació dels consistoris de l'AMERC, Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, i Sentmenat. "Amb aquesta actuació volem d’afavorir la competitivitat de les empreses incloses als sistemes productius locals, enfortir la col·laboració público-privada i generar llocs de treball per als col·lectius més impactats per l’atur", ha detallat la Regidoria de Desenvolupament Local.

Durant la primera fase del projecte, es va constituir el Grup d’experts en logística, format per representats d’entitats formatives, d’I+D, i responsables d’empreses del territori, especialitzats en l’àmbit logístic. La seva participació en les sessions de treball realitzades ha contribuït al disseny d’itineraris formatius vinculats a l’emmagatzematge que possibilitarà la millora de l’ocupabilitat de les persones aturades residents als municipis de la Riera de Caldes, segons ha explicat la Regidoria.

El programa Logis Ocupació 2015-2016 de la Riera de Caldes és una de les tres iniciatives del Vallès Occidental subvencionada dins del marc de la convocatòria Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona.

"La logística industrial i la distribució de mercaderies és una activitat empresarial amb un pes molt destacat al nostre mercat de treball", ha manifestat la Regidoria de Desenvolupament Local que afegeix que "la situació estratègica de l’àrea territorial de la Riera de Caldes, la presència d’equipaments significatius pel sector com ara la Central Integral de Mercaderies (CIM) i un elevat número d’empreses dedicades al proveïment de serveis logístics i activitats afins són peces clau per al nostre desenvolupament econòmic". "Aquests factors fan del territori una plataforma logística que ha de veure’s consolidada amb la projectada instal·lació de la Central Intermodal ferroviària de La Llagosta i amb el Pla de desenvolupament urbanístic de la Riera de Caldes Sud", ha indicat la Regidoria.

Per a més informació, podeu descarregar el díptic del Programa (pdf)