Vés al contingut (premeu Retorn)

Deu noves societats mercantils van iniciar activitat a Santa Perpètua el darrer trimestre de 2016

per Comunicació darrera modificació 17/02/2017 11:23

Deu societats mercantils van iniciar operacions a Santa Perpètua durant el darrer trimestre de 2016, segons  ha informat l’Observatori Socioeconòmic de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) que extreu les dades a través d’Axesor. En l'àmbit de l'Eix de la riera de Caldes van ser un total de 33 les societats mercantils que van iniciar activitat. D'aquesta manera, Santa Perpètua lidera els municipis de la demarcació en número de societats constituïdes i en segon terme figuren Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans, amb 7 empreses en cada població. Sentmenat ha registrat 4 noves companyies, La Llagosta 2 i Polinyà 3, segons el darrer Butlletí d’altes empresarials elaborat per l’Observatori. Si es compara amb els valors de l’any passat, Palau-solità i Plegamans és el municipi que mostra l’ascens més destacat (de 3 a 7 societats constituïdes en el quart trimestre). Si es posa en relació les altes empresarials amb el nombre de centres de cotització al RGSS domiciliats al conjunt de l’Eix (dades INSS), s’observa que, durant el trimestre, per cada 100 empreses existents al territori se’n ha creat 1 de nova. La ràtios més elevades s’han registrat a Caldes i Palau, amb 1,2 empreses creades per cada 100 existents.

El 27% de les empreses constituïdes al territori durant el quart trimestre de l’any són industrials. En valors absoluts són 9 societats mercantils. Pel que fa al sector serveis, s’han creat 11 empreses dedicades al comerç (5 d’elles al comerç majorista), 2 al transport i logística i 7 a la resta de serveis. Per últim, s’han constituït 4 societats dedicades a la construcció.

L’octubre fou el mes amb més inicis d’activitat empresarial, quan un total de disset societats mercantils van començar a operar. Els valors de novembre i desembre han estat força més discrets, amb nou i set empreses, respectivament. El nombre de companyies que s’han creat durant el darrer trimestre de l’any (33) és gairebé idèntic al valor de l’any passat (34 companyies constituïdes). L’informe de l'Observatori recorda que únicament s’inclouen les societats mercantils que tenen com a seu social un municipi de l’Eix de la Riera de Caldes i apunta que hi poden haver empreses que hagin començat a operar al territori, però que tinguin la seva seu social fora.