Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament presenta al director de l'IDAE el projecte SAVIES

per Comunicació darrera modificació 17/09/2018 14:11
El projecte planteja un sistema integral avançat per l’autogestió energètica de l'Edifici de Desenvolupament Local

L’Ajuntament de Santa Perpetua està impulsant el projecte SAVIES: Sistema integral avançat per l’autogestió energètica de l'Edifici de Desenvolupament Local. El projecte planteja desenvolupar una microxarxa elèctrica integrada a aquest equipament. Actualment, l’edifici disposa de generació fotovoltaica i de dues estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics i en un futur es volen incloure sistemes d’emmagatzematge i més estacions de recàrrega.

El projecte SAVIES té objectius en diferents àmbits: a nivell tècnic, per formació i sensibilització. L’objectiu tècnic consisteix a què l’edifici pugui funcionar desconnectat de la xarxa elèctrica, en mode illa, entre 2 i 5 hores diàries. A nivell de formació, vol formar futurs tècnics sobre el funcionament i els components dels elements d’una microxarxa. Pel que fa a la sensibilització, el projecte ha de tenir un impacte important sobre la ciutadania de l’entorn i els treballadors de l’edifici en relació a les energies renovables, vehicles elèctrics i l’ús eficient de l’energia.

El director general del Instituto para la diversificación y ahorro de la energía (IDAE), Joan Herrera, va visitar divendres 14 de setembre les instal·lacions de l'edifici de Desenvolupament Local, el CREVE i l'estació de recàrrega de l'aparcament de la Granja Soldevila per conèixer el projecte de primera mà.

Joan Herrera va expressar després de la seva visita a Santa Perpètua que un dels aspectes més interessants del projecte presentat per l'Ajuntament era la formació en vehicle elèctric i recàrrega. Herrera també va indicar que confia en poder fer altres col·laboracions entre l'Ajuntament i l'IDAE en el sentit de la promoció de les energies renovables.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, recordava que el Ministeri d’Energia, a través de l’IDAE ja va atorgar al consistori perpetuenc un préstec de més de 700.000 euros per executar la substitució de més de 1.500 lluminàries al municipi.