Vés al contingut (premeu Retorn)

Un estudi sobre l'impacte de la Central Intermodal de la Llagosta afirma que podria generar uns 1.300 llocs de treball

per Comunicació darrera modificació 25/02/2015 13:36
Santa Perpètua ha acollit una sessió de treball sobre la logística organitzada per l'AMERC

La posada en marxa de l'Estació Intermodal de Mercaderies de la Llagosta pot representar un Valor Afegit Brut de fins a 87 milions euros anuals, i la generació d’uns 1.300 llocs de treball, segons un estudi de l'Institut Cerdà encarregat per l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC). El resultat d'aquest informe juntament amb un altre sobre el sector de la logística es va fer públic durant una sessió de treball que es va realitzar aquest dimarts 24 de febrer a l'Espai 2 de la Granja Espai Cultural. L'estudi assenyala que dels futurs impactes de la terminal se’n deriva que el més avantatjós pel territori seria disposar d’una terminal que combinés l’operativa de contenidors i ferroutage, per oferir el màxim ventall de serveis a les empreses que contribueixi a la generació de riquesa al territori de la Riera de Caldes i al seu entorn. L'informe estima un impacte anual d'explotació d’entre 37,3 i 87,5 milions euros i entre 629 i 1.373 ocupats, segons els diversos escenaris de com seria aquesta Estació Intermodal de la Llagosta.

L'alcaldessa de Santa Perpètua i presidenta de l'AMERC, Isabel Garcia, va destacar en la inauguració de la sessió de treball sobre la logística que “sens dubte estem davant d’una aposta estratègica de present i de futur, que ve marcada per l’activitat de les seves empreses i que hauria de potenciar-se amb la construcció de l’Eix ferroviari del Mediterrani, i de l’Estació Intermodal de Mercaderies situada al municipi veí de La Llagosta”. Garcia va avançar que “per al proper curs escolar 2015- 2016 es començarà a impartir un mòdul de Formació Professional Dual relacionat amb la logística, amb l’objectiu d’apropar la formació a les necessitats dels territoris i del mercat de treball que conformen les empreses ubicades al territori”.

A la Riera de Caldes s’hi localitzen a l’entorn de 200 empreses i 800 autònoms enquadrats en els subsectors de transport, logística i emmagatzematge, que generen a l’entorn del 9% de l’ocupació assalariada i el 18% de l’ocupació autònoma localitzada al territori. Entre el 20% i el 25% de l’activitat econòmica al territori està relacionada amb la logística.

L'AMERC està constituïda pels ajuntaments de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau‐solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. L'entitat prepara una declaració en defensa del Corredor del Mediterrani i de l’Estació Intermodal de Mercaderies de la Llagosta.