Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament presenta els resultats de l'Agenda Estratègica que, a l’equador, arriba al 60%

per Comunicació darrera modificació 08/04/2015 17:02
L'alcaldessa detalla que s'avança per “esdevenir un referent a Catalunya de la indústria i el treball”

Un 60% de l’Agenda Estratègica de Santa Perpètua, que inclou disset projectes, ja ha estat executat en l’equador del programa, segons va informar el 30 de març l’alcaldessa, Isabel Garcia, durant la presentació del balanç 2012-2014 de l’Agenda Estratègica. Els projectes estan relacionats amb la producció, innovació i treball, i destaquen la posada en marxa d’actuacions com Logis Riera de Caldes, la plataforma del vehicle elèctric, la construcció del Centre de Formació Ocupacional, la constitució de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes, la creació de l’Observatori Riera de Caldes, la urbanització del parc Central o la col·laboració amb 232 institucions i empreses locals. L’alcaldessa va afirmar que “el nostre futur com a municipi està estretament vinculat al futur de la indústria i el treball i a la configuració d’un espai territorial com el de la riera de Caldes. El nostre benestar depèn en bona part de continuar sent atractius per al desenvolupament de l’activitat econòmica” i va afegir que “la nostra qualitat de vida depèn que sapiguem fer compatible la indústria, l’entorn natural i la vida urbana”.
En el marc del Pla Estratègic de Ciutat 2025, l’Ajuntament va promoure el 2012 l’elaboració d’una agenda estratègica que situés les principals prioritats de la intervenció municipal i que plantegés algunes apostes de futur. El balanç dels dos primers anys d’Agenda Estratègica “presenta un nivell d’execució suficient, amb uns resultats i impactes molt importants i un resultat aconseguit a meitat del període-objectiu, que és el 2016, del 60%, per tant ens sentim satisfets, tot i que no ens resignem perquè encara hi ha molt de patiment i moltes coses a fer”, segons va assenyalar l’alcaldessa. Isabel Garcia també va anunciar alguns projectes de futur com la nova estació de la R8; la nova proposta de bypass de la R3, que "donaria ple sentit a la nova estació i evitaria afectacions"; una nova terminal intermodal de mercaderies a la Llagosta que contempli el ferroutage; un nou títol de FP a l’Institut Estela Ibèrica, amb la modalitat dual de la família de Transport i Logística; continuar amb la promoció del vehicle elèctric; la promoció del cablejat amb fibra òptica dels polígons del municipi i de tota la Riera de Caldes; i amb el nou Centre de Formació, realitzar programes i serveis de suport als desocupats, els emprenedors i les empreses. L’alcaldessa va cloure que “sé que l’objectiu que ens hem marcat és ambiciós, però crec sincerament que estem avançant per esdevenir un referent a Catalunya de la indústria i el treball”.
La cap del Servei de Projectes Estratègics i directora de l’Agenda Estratègica, Teresa Mira, va presentar l’informe d’execució de l’Agenda i va fer un repàs als projectes on va destacar que gairebé 1.400 persones han millorat la seva qualificació professional, s’han aconseguit 1.672 insercions laborals, s’han realitzat cinc mediacions en situació de crisi d’empreses, s’ha donat suport al desenvolupament de 583 empreses i 220 emprenedors i s’han localitzat 206 noves empreses i tretze ampliacions. L’informe es pot consultar al web municipal staperpetua.cat,  i al canal youtube de l’Ajuntament també es poden visionar una quarantena de vídeos relacionats amb els diferents projectes que s’han posat en marxa.