Vés al contingut (premeu Retorn)

Més d'un centenar de ciutadans es beneficiaran de les accions de formació i ocupació subvencionades pel programa del SOC Treball als barris

per Comunicació darrera modificació 04/05/2017 13:38
El Servei d'Ocupació de Catalunya ha atorgat a l'Ajuntament un ajut de més de 400.000 euros en el marc d'aquesta convocatòria

L’Ajuntament contractarà quinze persones en el marc de nous plans d’ocupació dedicats a la millora de l’eficiència energètica, a la jardineria i a intervencions de suport a entorns vulnerables, infrahabitatges i equipaments. El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat al Consistori perpetuenc una subvenció de 415.594,27 euros en el marc del programa Treball als barris 2016 per a l’execució de programes d’ocupació i formació adreçats a la ciutadania perpetuenca, dels quals es podran beneficiar un centenar de persones. L’ajut també permetrà la reedició dels dispositius d’inserció Engega’t i Dones Competents i accions de formació integrada de jardineria i eficiència energètica, a més de la contractació d’un tècnic/a responsable dels programes.

A través d’aquesta subvenció, l’Ajuntament durà a terme un pla d’ocupació d’intervencions de suport a entorns vulnerables, infrahabitatges i equipaments, que permetrà la contractació durant sis mesos de quatre perpetuencs: un peó de pintura, un peó de construcció, dos oficials de primera de pintura i construcció, respectivament. L’acció oferirà ocupació, per una banda, alhora que permetrà millorar parcialment els habitatges que es troben en situació d’infrahabitatge en el barri de Can Folguera i donar suport a les comunitats millorant les proteccions en mesures cautelars. L’Ajuntament havia sol·licitat al SOC subvenció per a la contractació de vuit persones, però finalment només ha atorgat ajut per a quatre.

D’altra banda, l’Ajuntament desenvoluparà novament els programes de qualificació professional dedicats a la jardineria i a l’eficiència energètica, que combinaran accions ocupacionals i d’experienciació laboral. Així, vuit persones podran prendre part a l’acció formativa de jardineria, de les quals sis (quatre peons i dos oficials de segona) podran ser contractades durant sis mesos en un pla d’ocupació. Pel que fa a la formació d’eficiència energètica, s’adreçarà a sis persones, de les quals es contractaran, per un període de sis mesos, cinc, dues auxiliars administratives, dues oficials de primera d’electricista i una de peó de construcció. Com a novetat, aquest programa s’ampliarà a comerços i equipaments municipals.

Pel que fa als dispositius adreçats a persones amb dificultats d’inserció, la subvenció permetrà la reedició dels programes Engega’t, adreçat a 45 joves del municipi menors de 30 anys, i Dones Competents, al qual podran prendre part 40 dones demandants d’ocupació. 

El programa Treball als barris s’adreça als municipis que disposen de Llei de barris com és el cas de Santa Perpètua amb el Pla de Can Folguera. L’Ajuntament ha rebut anualment aquesta subvenció del SOC des de l’any 2008. Als darrers exercicis, l’import de la subvenció ha anat en augment, degut als bons resultats obtinguts. El 2014, l’ajut es va situar en 316.341 euros, el 2015 en 337.963 euros, mentre que a la convocatòria d’enguany han concedit 415.594,27 euros.