Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Espai 2 acull del 7 d'abril a l'1 de maig una exposició sobre la història de la Maquinista i Macosa

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:38
S'inaugurarà aquest dijous amb una conferència sobre el sistema ferroviari espanyol

L’Espai 2 de La Granja acollirà del 7 d’abril a l’1 de maig l’exposició fotogràfica 'Maquinista i Macosa: Una història industrial, urbanística, econòmica i social'. La mostra s’inaugurarà el 7 d’abril a les sis de la tarda i està organitzada per la Fundació Museu Historicosocial de la Maquinista Terrestre i Martítima S.A. i de Macosa amb el suport de l’Ajuntament. A continuació tindrà lloc la conferència 'El sistema ferroviari espanyol: indústria, tecnologia i sostenibilitat' amb Manuel Gómez, enginyer industrial i exdirectiu del grup ALSTOM.

“La Maquinista i la Ma­cosa representen símbols que mereixen perdurar en la memòria i en el paisatge col·lectiu, i considerem que, els treballadors, els empresaris i les institucions tenim l’obligació de preservar-los, a fi de poder mirar el passat per entendre millor el present i contribuir a mostrar camins cap per al futur”, han explicat des de la Fundació. L’exposició pretén “oferir una petita mostra gràfica del gran patrimoni històric d’ambdues empreses i posar en valor la seva trajectòria i la importància del protagonisme que van tenir”, han afegit.

La mostra ja es va poder visitar a la seu de la Fundació al desembre de 2015. “La història ha volgut que Barcelona i Santa Perpètua tinguem una relació industrial. Barcelona perquè va veure néixer les empreses protagonistes de l’exposició i Santa Perpètua perquè compta des del 1994 amb la planta d’Alstom, fruit de la fusió de les empreses inicials amb la multinacional”, va manifestar l’alcaldessa, Isabel Garcia, durant la inauguració a Barcelona.