Vés al contingut (premeu Retorn)

Les inscripcions al programa 5.000 km Elèctric Experiences es tanquen amb 208 sol·licituds

per Comunicació darrera modificació 05/12/2016 11:23

Un total de 208 persones han presentat sol·licitud per participar al programa 5.000 km Elèctric Experiences que lidera l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc de l’Associació de Municipis de l’Eix de la riera de Caldes (AMERC). Les inscripcions es van tancar aquest dimecres 30 de novembre. La Regidoria de Desenvolupament Local ha explicat que les previsions apuntaven a la participació d'un centenar de persones al programa i que l'èxit d'inscripcions ha estat tant elevat que es donarà resposta a totes les peticions de manera que els préstecs de vehicles elèctrics s’allargaran fins al mes de març de 2017.

Des de l'inici del programa el mes de juny, 33 persones ja han provat algun vehicle i s'ha superat la xifra inicial prevista perquè s'han fet aproximadament 5.300 quilòmetres. La propera fita s'estableix en 10.000 quilòmetres, tot i que Desenvolupament Local indica que si les 208 persones proven un vehicle es podria arribar als 25.000 km.

La Regidoria disposa de cinc bicicletes, dues motos, quatre turismes i quatre furgonetes o vehicles industrials cedits per diverses empreses que han apostat per l’electricitat com a energia per als seus motors. L’Ajuntament gestiona directament cinc vehicles Nissan, dos Renault i les bicis d’Ualk, fet que permetrà agilitzar la llista d’espera.

D’altra banda, dimecres es va celebrar un nou bateig elèctric que consisteix en un acte formatiu i informatiu, en el qual van participar 17 persones, que podran provar els vehicles en les properes setmanes. L'acte es divideix en tres parts. La primera és d’explicació del programa, els requisits obligatoris que s’han de complir i de signatura del compromís d’adhesió al programa on accepten que participen d’un experiència col·lectiva amb la finalitat de donar difusió del vehicle elèctric. També omplen una enquesta d’expectatives de l’experiència. La segona part, és més formativa, i serveix per explicar en què consisteix la mobilitat elèctrica, les característiques que té, els avantatges i inconvenients que es poden trobar, i es resolen els dubtes. Els més habituals són els referents a l’autonomia del vehicle i el funcionament de la càrrega. I la tercera part, és la de mostrar i lliurar els vehicles elèctrics.