Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament presenta el projecte 5.000 km electric experiences amb els primers dotze participants

per Comunicació darrera modificació 22/07/2016 16:24
Continua oberta la inscripció per participar en aquesta experiència que permetrà conduir un vehicle elèctric cedit durant una setmana

Les primeres dotze persones que participaran al projecte 5.000 km electric experiences van poder veure ahir els vehicles i rebre una formació sobre conducció del vehicle elèctric així com resoldre els seus dubtes abans d'encetar la prova. D'aquí uns dies els primers ja es podran posar en contacte amb els concessionaris i recollir els vehicles, dels quals podran gaudir durant una setmana.

L'acte, que va tenir lloc ahir al Centre de Desenvolupament Local, va suposar la inauguració d'aquesta experiència pilot pionera, tot i que al mes de setembre es preveu un acte de majors dimensions i s'espera que amb més concessionaris implicats. Per ara, el projecte ja ha recollit més de 100 sol·licituds, la majoria per provar un turisme elèctric. Les demandes es recolliran fins al 30 de novembre a través del web rieradecaldes.com i s’adreça a aquelles persones residents, estudiants o treballadores i a empreses, professionals i autònoms, de les poblacions de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC): Santa Perpètua, la Llagosta, Polinyà, Palau, Caldes i Sentmenat.

L'objectiu de 5.000 km electric experiences és apropar el vehicle elèctric al teixit empresarial i la ciutadania i sensibilitzar sobre els avantatges que suposa, com ara l’estalvi econòmic, la comoditat, la reducció de soroll i la disminució de les emissions. Els usuaris podran utilitzar durant uns dies en els seus trajectes o en les seves tasques habituals aquests vehicles, que seran monitoritzats amb una sèrie de dades sobre el seu comportament com el temps de recàrrega, el consum elèctric, el recorregut, etc.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Joan Alcántara, van donar la benvinguda als primers participants del projecte 5.000 km electric experiences després de rebre la formació. Garcia va agrair la implicació i interès "a les empreses i concessionaris que han cedit temporalment els seus vehicles elèctrics, als voluntaris que els utilitzaran i als tècnics municipals que han dissenyat aquesta acció innovadora". L'alcaldessa espera i desitja que aquesta experiència "sigui un pas més endavant a favor de la mobilitat sostenible en benefici del nostre medi ambient i de la qualitat de vida de les persones".

Com a requisits per poder provar el vehicle elèctric és necessari disposar d’un espai habilitat per a la càrrega del vehicle, tenir el carnet de conduir necessari per al vehicle cedit amb un mínim de dos anys d’antiguitat i no haver comès infraccions greus per motius de trànsit.

Des de la Regidoria de Desenvolupament Local s'anima a provar bicicletes, motos i la furgoneta i s'especifica que com la majoria de sol·licituds són de turismes, els altres vehicles tenen menys llista d'espera.

El programa s’emmarca en el projecte Vehicle elèctric i mobilitat sostenible a la riera de Caldes i s’executa en el marc de la convocatòria 2015 de Projectes Innovadors i experimentals, atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).