Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament impulsa el desplegament de la fibra òptica pels polígons industrials de l'Eix de la Riera de Caldes

per Comunicació darrera modificació 28/12/2015 14:39
El projecte s'ha iniciat a la CIM Vallès i té per objectiu afavorir la competitivitat de les empreses del territori

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha arribat a un acord amb l'operadora ADAMO per tal que realitzi el desplegament de fibra òptica als polígons industrials del municipi i de l'Eix de la Riera de Caldes. Una altra operadora, COLT, també s’ha interessat en el projecte. L'acció és un dels projectes de l'Agenda Estratègica municipal i s'emmarca en el Pla de millora de polígons i pretén facilitar l'arribada de fibra òptica amb l'objectiu d'afavorir la competitivitat de les empreses.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha explicat que “durant l'últim any hem estat treballant en aquest projecte i ha estat una tasca difícil perquè les principals operadores no han mostrat massa interès perquè al·legaven que no els hi sortia a compte la inversió”. L'alcaldessa ha destacat que “hem de potenciar i millorar els nostres polígons per tal que siguin atractius per a les empreses existents i per a la instal·lació de noves” i ha afegit que “amb aquesta actuació continuem treballant per tal que el nostre municipi sigui un referent de la indústria i el treball”.

ADAMO ha iniciat els treballs per la Central Integral de Mercaderies (CIM) Vallès i ha anunciat a les empreses d'aquest polígon que ja poden rebre el servei de fibra òptica. Segons ha explicat ADAMO, ofereix uns serveis per a microempreses, PIMES i serveis corporatius “molt competitius en preu i qualitat”. L'operadora també ha detallat que s'ha començat la fase d'enginyeria i planificació i al llarg del primer semestre de 2016 treballaran per iniciar el desplegament als polígons Can Bernades-Subirà, Can Vinyalets, Ca n'Oller i la Torre del Rector, de Santa Perpètua; i Can Humet, Llevant, Nord-Est i Sud-Est, de Polinyà.

D'altra banda, l'empresa IP Soluciones Integrales (COLT) ha mostrat interès en la instal·lació de la fibra òptica al polígon industrial Camp de les Pereres de Santa Perpètua.

Aquest projecte d'arribada de la fibra òptica a les zones industrials forma part d'un pla integral de millora de polígons que està duent a terme l'Ajuntament de Santa Perpètua. L'objectiu del Consistori és “millorar les infraestructures de telecomunicacions de les zones industrials i donar suport a l'activitat industrial mitjançant la realització de nous projectes”. El Pla inclou altres accions com el Projecte Logis, que té per objectiu fer de l'activitat logística una peça estratègica de desenvolupament socioeconòmic del territori; el projecte Via C, adreçat a millorar la competitivitats de les PIME; o el projecte Impacte, que pretén reduir costos, consums energètics i emissions de CO2 de les empreses mitjançant la realització d'auditories energètiques.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha avançat que l'Ajuntament està treballant per endegar un nou projecte innovador en tota Catalunya anomenat Manufactura avançada o Indústria 4.0, un projecte “innovador en tota Catalunya” i que pretén “millorar la competitivitat del teixit empresarial de la riera de Caldes mitjançant la introducció de la manufactura avançada i les últimes tecnologies en els seus processos i productes”.