Vés al contingut (premeu Retorn)

Honda invertirà 3,3 milions d'euros a la planta de Montesa a Santa Perpètua

per Comunicació darrera modificació 05/11/2015 12:44
La companyia ha presentat la motocicleta de trial 4Ride, dissenyada pels equips tècnics perpetuencs de la marca

L'empresa Honda invertirà 3,3 milions d'euros a la planta de Montesa a Santa Perpètua de Mogoda. La multinacional té previst destinar la inversió a les necessitats de la producció i a l'actualització i adaptació dels models durant el pròxim trienni. També preveu doblar la producció i passar de les 1.930 motocicletes que s'acabaran produint aquest 2015 fins a les 5.000, l'any 2018.

La multinacional va anunciar aquesta inversió durant la presentació de la nova motocicleta de trial 4Ride en un acte que va tenir lloc ahir 4 de novembre a les dependències de l'Institut de Seguretat d'Honda a Santa Perpètua. L'acte va estar presidit pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; el màxim responsable de la multinacional, Koji Sakamoto; el president d'Honda Espanya i Portugal, Marc Serrulla; i l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia. També va assistir a l'acte, el tinent d'alcalde de l'Àrea de Presidència i Desenvolupament Local, Joan Alcántara.

El director General de Montesa Honda, Gerard Bosch, va explicar que la inversió es dedicarà a “adequar les línies de producció per poder cobrir les necessitats futures, a l'adaptació dels models a la nova normativa Euro4 d'emissions, a actualitzar els models perquè segueixin sent competitius dins del mercat i en un nou model o models si hi ha la necessitat”. La inversió permetrà doblar la producció de motocicletes a la planta perpetuenca durant el proper trienni. Honda ha indicat que la producció de 2015 es tancarà amb 1.930 unitats i ha assenyalat que l'objectiu és arribar a les 3.000 unitats l'any 2016, 4.000 el 2017 i 5.000 motocicletes l'any 2018. Gerard Bosch va manifestar que aquesta inversió també es traduirà en la creació d'entre deu i quinze llocs de treball per anualitat. “En el total dels tres anys, estaríem parlant d'entre trenta i quaranta-cinc persones, i això també repercutiria en els nostres proveïdors que tindrien més necessitat de personal”, va afegir el director general de Montesa Honda.

 

Una motocicleta amb "un marcat caràcter perpetuenc"

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va mostrar la seva satisfacció per l'anunci de la inversió en la factoria del nostre municipi i va destacar el fet que comportarà la creació de nous llocs de treball juntament amb una major demanda a proveïdors. “És satisfactori veure que les nostres empreses, en aquest cas Honda Montesa, estan en situació de bonança i que aposten pel territori”, va destacar l'alcaldessa que va afegir que “esperem i desitgem que es compleixin aquestes perspectives”.

Isabel Garcia també va felicitar la companyia pel 70è aniversari de Montesa a Catalunya i per la presentació de la motocicleta 4Ride que “ha comptat amb la participació dels equips tècnics de Santa Perpètua en R+D i en el seu disseny i desenvolupament tècnic” i va destacar que la 4Ride té “un marcat caràcter perpetuenc”.

Durant el seu discurs a l'acte de presentació, l'alcaldessa va manifestar el suport municipal al teixit empresarial i va destacar projectes com el de logística, del vehicle elèctric, d'internacionalització de les pimes i el d'estalvi energètic i va emfatitzar en un nou programa per facilitar l'arribada de la fibra òptica a les zones industrials del municipi. “Pensem que hem de potenciar i millorar els nostres polígons per de garantir la viabilitat de les empreses i que siguin atractius i arribin de noves”, va assenyalar. Isabel Garcia també va avançar que “no ha estat fàcil que una empresa s'interessés per cablejar els polígons amb fibra òptica perquè al·leguen que no els hi surt a compte, però hem trobat una petita operadora que ha començat amb la CIM Vallès i continuarà riera de Caldes amunt”.