Vés al contingut (premeu Retorn)

Disset joves amb formació superior participen en un programa per apropar-los al món empresarial

per Comunicació darrera modificació 30/11/2016 14:38

Un total de disset joves de Santa Perpètua estan duent a terme el programa Promoció i Desenvolupament del Talent que ha engegat l'Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona. Els participants són joves perpetuencs menors de 30 anys i amb formació superior d'estudis universitaris o cicles formatius de grau superior. L'objectiu és incrementar la incorporació de joves amb formació superior a empreses tractores del territori i donar-los l’oportunitat de tenir contacte directe amb l’empresa a un lloc de feina relacionat amb els estudis que ha realitzat. El programa va rebre 85 sol·licituds de joves interessats.

Les actuacions es divideixen en tres blocs diferenciats: orientació, pràctiques i formació intensiva d'anglès. Les sessions d’orientació per a la inserció professional en clau de competències, estan centrades en conceptes com l’autoconeixement i el balanç competencial, el desenvolupament competencial (comunicació i relació interpersonal, treball en equip, adaptabilitat i flexibilitat, organització i planificació) i el currículum per competències. Aquest mòdul té com a objectiu ajudar als joves participants a identificar, potenciar i transferir les seves competències clau, i també saber-les comunicar i transmetre en el procés de cerca de feina. Aquest primer bloc consta d’un total de 12 sessions.

El programa inclou pràctiques o estades professionals a empreses del territori, amb l’objectiu d’adquirir competències professionals de caràcter tècnic i desenvolupar competències bàsiques i de caràcter transversal. Cada estada de pràctiques tindrà una durada de 200 hores i està previst que comencin a partir de desembre. I, al gener, començarà la formació intensiva en anglès en grups reduïts per nivells. A partir d’una prova de nivell que han realitzat els participants hi haurà dos grups: un de nivell B2 i un de nivell C1. Aquesta formació en anglès té una durada de 50 hores.

El 2013, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va gestionar un projecte similar, Joves amb Talent, dins la Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació de Catalunya. Un total de 16 joves van participar en aquest programa, assolint un nivell molt alt d’inserció laboral, segons ha detallat la Regidoria de Desenvolupament Local.