Vés al contingut (premeu Retorn)

Desenvolupament Local endega Singulars M45, un nou programa municipal d’inserció laboral per a majors de 45 anys

per Comunicació darrera modificació 03/05/2016 12:54
Dotze perpetuencs han iniciat un itinerari professionalitzador que preveu formació i pràctiques en empresa

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha iniciat un nou projecte d’inserció laboral adreçat a persones majors de 45 anys que estan patint dificultats per trobar feina. Es tracta del programa Singulars M45, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i oferirà orientació laboral i acompanyament en la cerca activa de feina, formació professionalitzadora, obtenció de carnets professionals i pràctiques en empreses. Un total de dotze persones, nou homes i tres dones, han iniciat les accions que contempla aquest dispositiu d’inserció laboral, realitzant les competències transversals i la formació de jardineria. Els participants tenen una mitjana d’edat al voltant dels 49 anys i, pel que fa a la formació acadèmica, la gran majoria disposa del Graduat Escolar. Deu són de nacionalitat espanyola, mentre que dos dels participants són procedents de Perú i de Bolívia, respectivament.

El programa preveu un itinerari de diferents accions, que contemplen un total de 436 hores, de les quals 100 seran de formació professionalitzadora en l’àmbit del manteniment d’enjardinaments, zones verdes i horts urbans i 160 de pràctiques en empresa. Entre els mòduls formatius que duran a terme, també treballaran competències instrumentals, amb matèries com el càlcul funcional, català/castellà, l’alfabetització digital i l’ofimàtica bàsica; transversals, tractant temàtiques com l’autoconeixement i la millora competencial, l’apoderament i l’autoestima i el treball en equip; i tècniques de recerca de feina. A més, també podran obtenir carnets professionals.

La Regidoria de Desenvolupament Local ha explicat que aquest nou projecte neix després de l’experiència municipal en els dispositius d’inserció 'Dones competents' i 'Engega’t', adreçats a dones i joves amb dificultats d’inserció i vulnerabilitat, respectivament. La Regidoria ha destacat que, d’aquesta manera, també s’ofereix suport a les persones majors de 45 anys. En aquest sentit, el Departament ha explicat que va realitzar el procés selectiu prioritzant aspectes com les dificultats d’inserció, la baixa qualificació professional, l’atur de llarga durada i les dificultats econòmiques. També es van tenir en compte l’interès per treballar en el sector de la jardineria i per les accions formatives programades.