Gairebé una quarta part de l'activitat econòmica de l'Eix de la riera de Caldes està relacionada amb la logística

Dijous, 4 de desembre de 2014 a les 00:00

A la Riera de Caldes s’hi localitzen a l’entorn de 200 empreses i 800 autònoms enquadrats en els subsectors de transport, logística i emmagatzematge, que generen a l’entorn del 9% de l’ocupació assalariada i el 18% de l’ocupació autònoma localitzada al territori. Entre el 20% i el 25% de l’activitat econòmica al territori està relacionada amb la logística, ja sigui a nivell d’emmagatzematge, transport i distribució, ja sigui a nivell de gestió de la cadena de subministrament. L'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) va celebrar aquest 1 de desembre un monogràfic dedicat a la logística que es va celebrar a la sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Perpètua i al que van assistir els sis alcaldes i alcaldesses dels municipis que conformen l'entitat: Caldes de Montbui, Sentmenat, Polinyà, Palau-solità i Plegamans, la Llagosta, i Santa Perpètua de Mogoda.

El pes de les activitats logístiques, pel que fa a cost del producte final, en les empreses industrials del territori s’estima en un 18% de la seva activitat.

L'associació va posar en marxa l'any 2013 el projecte “Logis riera de Caldes” que pretén donar a conèixer la realitat logística, i alhora identificar propostes de futur; realitzar un programa formatiu de l’àmbit; promoure la col·laboració entre municipis, empreses i altres agents econòmics; elaborar projectes i actuacions a mig termini a la riera de Caldes i realitzar treball de lobby territorial.

L'any passat es va identificar quin era l’impacte del sector de la logística sobre el teixit empresarial i l’ocupació i aquest any s'ha estudiat l’impacte econòmic de la futura central intermodal de mercaderies de La Llagosta. Als treballs es constata que la terminal més adient per a les necessitats del teixit productiu de l'Eix de la riera de Caldes seria una terminal que combinés l’operativa de contenidors i l’operativa de ferroutage, per tal d’oferir el màxim ventall possible de serveis a les empreses amb la major flexibilitat, aprofitant al màxim el potencial de la terminal ferroviària de La Llagosta com un element diferenciador que contribueixi a la generació de riquesa al territori de la Riera de Caldes i al seu entorn.

També s'han identificat les oportunitats de negoci derivades del desenvolupament de la futura terminal intermodal de mercaderies de La Llagosta. El projecte Logis Riera de Caldes, subvencionat pel SOC, també ha permès tirar endavant, durant el 2014, una experiència pilot de suport a les empreses per tal de millorar els seus processos logístics.

 

 

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29