Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament desactiva el Pla d'actuació per l'episodi de nevades, que ha transcorregut sense incidents

per Comunicació darrera modificació 28/02/2018 13:00
Els centres educatius han estat en serveis mínims seguint les indicacions del Departament d'Ensenyament

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha desactivat el Pla d’actuació municipal per l’episodi de nevades registrat durant la matinada i el matí d’aquest dimecres 28 de febrer. Des d’ahir a la tarda, quan es va activar l’operatiu, els serveis municipals, la Policia Local de Santa Perpètua i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil han treballat per prevenir les afectacions que pogués produir la neu als carrers del municipi. A primera hora del matí, els Serveis Municipals han llençat sal als carrers i voreres de Santa Perpètua per evitar que es produís gel. Pel que fa a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, ha participat en el dispositiu amb mitja dotzena de membres coordinats amb la Policia Local. Segons ha informat la Policia Local, aquest episodi de nevades ha transcorregut sense incidents. Cap carrer ha hagut de ser tallat i la circulació ha estat fluïda dins del terme municipal, han detallat.

L'afectació més destacada ha estat en els centres educatius que, seguint les indicacions del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, han estat en serveis mínims en previsió als problemes de transport que pogués provocar la nevada. A Santa Perpètua, les escoles de Primària han obert les seves portes, però l'activitat acadèmica s'ha vist alterada per manca de tot el professorat i d'alumnat. Pel que fa als instituts de Secundària, l'INS Estela Ibèrica ha tancat, mentre que l'INS Rovira-Forns ha obert portes amb serveis mínims.

La nevada d'aquesta passada nit a Santa Perpètua ha deixat emblanquinades teulades, parcs i jardins deixant una imatge inusual al municipi i de la qual han gaudit sobretot els més petits. Cap a mig matí, tal i com marcaven les previsions de les agències de meteorologia la neu ha deixat pas a la pluja.