Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament de Santa Perpètua instal·larà cinc desfibril·ladors en equipaments

per Comunicació darrera modificació 05/05/2017 12:38
La Policia Local també portarà un aparell portàtil per a la via pública

L'Ajuntament de Santa Perpètua instal·larà cinc desfibril·ladors externs automàtics (DEA) en diferents equipaments públics. La Policia Local també portarà un aparell portàtil per tal d’augmentar les possibilitats de disposar d’un desfibril·lador a la via pública de forma ràpida. L’Ajuntament instal·larà els aparells al Centre Cívic La Florida, al Pavelló Municipal d’Esports, a CAM Bernades i al Centre Parroquial. Aquest darrer equipament no és municipal, però el Consistori considera que és un espai de gran afluència de persones on l’Ajuntament organitza diverses activitats, segons ha explicat el regidor de Salut Pública, Francesc Rodríguez.

L’Ajuntament de Sajnta Perpètua de Mogoda ha adjudicat a l’empresa Caryosa SL aquest servei per un import de 18.219,70 euros. Aquesta empresa ja presta servei de cardioprotecció a Barberà del Vallès i Montcada i Reixac, entre d’altres municipis vallesans.

Durant el mes de març, està previst que les persones que hagin d’utilitzar un d’aquests aparells en cas de necessitat, com policies locals o altres treballadors municipals, rebin un curs de formació en reanimació cardiopulmonar i utilització dels desfibril·ladors. La Regidoria de Salut Pública recorda que, quan hi ha una aturada cardiorespiratòria, es considera vital la realització de les maniobres inicials de reanimació abans de l’arribada del servei d’emergències.