Vés al contingut (premeu Retorn)

La Generalitat activa un avís per previsió de superació del llindar de contaminació atmosfèrica

per Comunicació darrera modificació 28/04/2017 14:32

El Servei de Vigilància i Control de l'Aire de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya ha informat de la previsió que aquest dimarts 13 de desembre se superi a la zona el llindar de contaminació per partícules (PM10) i per diòxid de nitrògen (NO2). L'organisme ha indicat que es donen les condicions per a l'activació de l'avís preventiu perquè ahir es va produir una superació de valors límits i, com a conseqüència de la situació meteorològica, es preveu que les condicions de dispersió no millorin.

La Regidoria de Medi Ambient recorda que en aquests casos s'estableixen una sèrie de mesures de precaució per a la població, especialment per a la més sensible o vulnerable, com aquelles persones que pateixen problemes de cor o de pulmons, nadons, infants en edat preescolar i dones embarassades. En el cas d'un avís preventiu per partícules, les recomanacions per a la població sensible se centren en reduir l'exercici físic intens, especialment a l'exterior. En general, durant aquests episodis, és recomanable reduir l'estona que es passa a espais a l'aire lliure i no fer esforços físics prolongats i evitar el consum de tabac. La Regidoria també indica que és recomanable evitar els desplaçaments innecessaris en vehicle motoritzat i fer ús del transport públic.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix un servei d’alertes per informar a la ciutadania dels episodis de caràcter extrem de la qualitat de l’aire, coordinat per les regidories de Salut Pública i Medi Ambient i compta amb la col·laboració dels CAP del municipi. Les persones que vulguin ser informades en temps real s’han d’adreçar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament i facilitar les seves dades de contacte per tal de rebre un missatge de text (SMS) a l’inici i al final de l’episodi. A més, per ser informats d’aquests casos al nostre municipi, qualsevol persona es pot fer seguidor del compte twitter de la Policia Local (@PoliciaSPM). Aquests episodis es refereixen a situacions com la superació dels llindars d’informació i alerta per ozó; i als de superació dels llindars d’informació per nitrogen d’oxigen i partícules en suspensió menors a 10 micres i tractaments fitosanitaris a l’arbrat. També fan referència a les onades de calor o de fred i als casos d’alta pol·linització de la vegetació.

Els nivells que enregistren les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), entre les quals figura la de Santa Perpètua, es poden consultar al web de la Xarxa i a l'aplicatiu de mòbil Aire.Cat.