Vés al contingut (premeu Retorn)

Projecte Educatiu de Ciutat (PEC)

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha iniciat el procés d’elaboració del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), un dels objectius estratègics de l’actual Pla de Mandat 2015-2019 de l'Equip de Govern, i que pretén, a través d’un procés de participació ciutadana, dissenyar les accions per tal que Santa Perpètua esdevingui una ciutat educadora en tots els seus àmbits.

El Ple Municipal va aprovar per unanimitat l'inici de l'elaboració del PEC el 28 de gener de 2016.

Què és el PEC?

El PEC és una eina que ha de permetre al conjunt de la ciutadania i a l'administració participar en la definició de les polítiques educatives locals, contribuint a la construcció d'un model de ciutat on l’educació és clau.

 El PEC entén l'educació com un procés permanent d’aprenentatge i, per aquest motiu, va més enllà de l’escola. 

Com neix?

Aquest projecte parteix d’un estudi de la situació actual amb una mirada educativa àmplia del municipi, que inclou els diferents recursos existents, detecta necessitats i problemàtiques i apunta possibles actuacions per donar-hi una resposta conjunta entre administració i ciutadania.

A finals de 2015, es va iniciar el procés d'elaboració del PEC, on de moment hi treballa un grup motor format per personal tècnic i polític de l’Ajuntament que rep l’assessorament de la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, que participarà en totes les fases del projecte.

Quin és l'objectiu?

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) ha de servir per desenvolupar la funció educadora que té la ciutat en el seu conjunt, entenent l’educació en un sentit ben ampli, com el procés de desenvolupament integral de tots els ciutadans i ciutadanes de totes les edats. Es tracta, per tant, d’un procés transversal i participatiu, que requerirà la implicació i el compromís de l’Ajuntament i de tots els agents educatius o potencialment educatius de la ciutat.

NOTÍCIES

Veure Més