Vés al contingut (premeu Retorn)

Una obra teatral i la lectura d'un manifest centren el 25-N a Santa Perpètua

per Comunicació darrera modificació 04/05/2017 14:49
La Regidoria d'Igualtat Dona-Home commemora el Dia internacional contra la violència vers les dones

La plaça de la Vila ha estat aquest 25-N escenari de la visualització del drama de la violència de gènere, en el Dia internacional per a l'eradicació d'aquesta xacra social. Centenars de persones han assistit a l'acte principal de la programació commemorativa que ha consistit en la lectura d'un manifest i la realització d'un minut de silenci en record a les víctimes de la violència de gènere.

La part més emotiva de l'acte ha estat una petita representació teatral, El crim dels llençols blancs. Encarnant víctimes de la violència de gènere, tres actrius han explicat en primera persona casos reals de la violència masclista que han evidenciat la realitat per la qual passen actualment moltes dones a la nostra societat.Entre el públic assistent hi havia alumnat de secundària del Col·legi Sagrada Família. De fet, la Regidoria d'Igualtat Dona-Home ha enfocat enguany la campanya del 25-N al jovent, entre el qual sovint es viuen situacions masclistes. L'Ajuntament també ha distribuït plantes entre les persones que es trobaven a la plaça de la Vila. 

A Santa Perpètua, un total de 12 dones tenen ordres judicials de protecció de les seves ex-parelles, segons ha informat el regidor d'Igualtat Dona-Home, Francesc Rodríguez, que ha estat l'encarregat de donar lectura al manifest institucional i ha recordat que les administracions locals no poden deixar sense cobertura a les dones que pateixen violència. El manifest feia palès que la societat disposa dels coneixements i instruments adients per avançar en la lluita contra la violència masclista.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha anunciat que en el Ple d'aquest mes s'aprovarà per unanimitat una proposició que referma el compromís de l'Ajuntament per lluitar contra la violència masclista. Isabel Garcia també ha recordat les 45 dones assassinades a Espanya a mans de les seves parelles o ex-parelles i les milers de trucades rebudes al telèfon 016.

Durant aquesta campanya de prevenció i commemoració del 25-N, la Regidoria d’Igualtat Dona-Home ha volgut fer especial incidència en les actituds micro-masclistes, molt arrelades en les situacions quotidianes.

D’altra banda, Igualtat també ha convocat un concurs de microrelats que reflecteixin aquestes situacions i ha endegat una campanya per sensibilitzar, especialment el jovent, sobre la violència i el control que es pot exercir a través de les xarxes socials i els xats dels mòbils. Els microrelats hauran de tenir una extensió màxima de 600 caràcters sobre un fet o situació real que hagi passat o que estigui succeint ara i que es pugui catalogar con a conducta micromasclista. Al mateix temps es redactarà una hipotètica resolució del fet o situació des d’un punt de vista igualitari i de respecte mutu, amb una extensió màxima de 600 caràcters.

Les propostes es podran enviar al correu electrònic: igualtat@staperpetua.cat fins al 8 de desembre. El veredicte del jurat es farà públic el 12 de desembre.