Vés al contingut (premeu Retorn)

Teatre, xerrades, una exposició, la milla i una sortida formen el programa del Dia de les dones

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 15:16

Una exposició, una obra de teatre, dues xerrades, la Milla per la Igualtat i una ruta guiada per Barcelona són les principals propostes de la programació del Dia internacional de les dones, que es commemora el 8 de març. La programació es va iniciar dilluns amb l'exposició sobre la comunitat sahrauí Al principi va ser la paraula. La mostra està ubicada a la plaça de la Vila fins al 13 de març i està organitzada per la Regidoria de Cooperació i Solidaritat. L'exposició visualitza el valor, la fortalesa, la integritat i la resistència de la comunitat sahrauí, representada en les fotografies de tretze dones, destacades per la seva història i la seva experiència.

La programació del Dia de les dones al nostre municipi continuarà aquest dijous 4 de març, a les 19.30 hores, al Centre Cívic El Vapor on es representarà l’obra teatral El viaje a ninguna parte, amb Beatriu Insa. L’obra narra les aventures i desventures d’una dona immigrant del Sud en un país del Nord, i barreja el teatre d’objectes, la improvisació, el clown i la interpretació. La Regidoria d’Igualtat informa que es tracta d’un espectacle irònic i divertit al voltant dels problemes de ser dona i immigrant alhora. L’aforament és limitat i les entrades gratuïtes es poden recollir als centres cívics El Vapor i Can Folguera i a la Regidoria d’Igualtat.

També en el marc d'aquesta Diada, l’Ajuntament de Santa Perpètua i el Club Atletisme Som-hi! (CAS) organitzen el 6 de març la Milla per la Igualtat. Les Regidories d'Esport, Joventut i Igualtat treballen transversalment en aquesta activitat que arriba a la tercera edició i que cada any ha anat agafant més seguidors. Les proves es dividiran per categories d'edat. Els infants de 7 a 10 anys correran 400 metres, 800 metres serà la distància d'alevins i infantils, entre 11 i 14 anys, i a partir dels 15 anys disputaran la Milla que són 1.609 metres. Les curses de 800 metres i la milla seran cronometrades a través del sistema Championchip i, per això, en el moment de la formalització de la participació online es podrà adquirir el xip groc. Les inscripcions es poden fer fins al 3 de març o fins arribar als 400 apuntats a través del web www.champiochip.cat, al Pavelló d'Esports de 8 a 18.30 hores o al Punt Jove.

D'altra banda, la Regidoria de Joventut programa un espai de dinamització on es parlarà sobre la igualtat entre els i les joves. Per a majors de 12 anys, el 8 de març, a les 17.30 hores tindrà lloc a l’Espai Jove Mas Costa, i el 9 de març, a les 17h a l’Espai Jove La Promotora, adreçat a majors de 15 anys. 

El 10 de març, la Regidoria de Cooperació i Solidaritat organitza la xerrada La dona al Sàhara Occidental. L’activitat començarà a les 19.30 hores al Centre Cívic El Vapor i anirà a càrrec de la presidenta de la Federació d‘Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS), Núria Salamé. El mateix dia, però al Centre Cívic Can Folguera, la nova entitat Mamalleta’m, grup de suport a l’alletament matern, organitza una xerrada debat sobre Les nostres lactàncies. Dones de diferents generacions es trobaran per parlar sobre la lactància materna. L’horari de l’activitat serà de 15 a 17 hores.

Per últim, la Regidoria d’Igualtat organitza la ruta guiada Barcelona amb ulls de dona. L’itinerari guiat, que sortirà de la plaça de Sant Jaume, tindrà lloc el 12 de març a les 11 hores. La proposta explicarà les vides de dones emblemàtiques que van ser llegenda i protagonistes de les seves vides a la ciutat antiga. La Regidoria recorda que l’activitat és gratuïta però el transport corre a compte de cada persona. Per a aquelles que no disposin de cotxe es sortirà de l’estació de la Llagosta a les 10 hores. Cal inscripció prèvia a la Regidoria d’Igualtat.

Per commemorar la Diada, el 8 de març, l'Ajuntament lluirà al balcó el llaç lila durant la jornada mentre que la font del passeig de la Florida també s'il·luminarà en aquest color. 

 

Consulteu el programa del Dia Internacional de les Dones a Santa Perpètua (pdf)