Vés al contingut (premeu Retorn)

Un taller de defensa personal endega els actes commemoratius del Dia internacional contra la violència vers les dones

per Comunicació darrera modificació 10/11/2015 11:07

La Regidoria d’Igualtat commemora aquest mes el Dia Internacional contra la violència vers les dones, que se celebra el 25 de novembre. La programació inclou un nou taller de defensa personal per a dones, una visita guiada per la Barcelona del gòtic i l’acte central commemoratiu, que tindrà lloc el dimecres 25. El taller de defensa personal es va iniciar divendres  6 de novembre al Pavelló d’Esports. L’activitat es perllongarà fins al 18 de desembre i es desenvolupa tots els divendres de 15 a 17 hores. El taller d’autodefensa millora l’autoestima de les dones i les ajuda a superar la por, segons assenyala el departament municipal.

Barcelona amb ulls de dona és una passejada guiada pel barri gòtic de la ciutat comtal. L’activitat s’ha programat el 14 de novembre entre les 11.30 i les 13.30 hores. La proposta mostra els llocs on van viure les dones emblemàtiques de la Barcelona medieval i els fets que van fer que fossin dones singulars. La visita és gratuïta, però el desplaçament fins a la capital catalana va a càrrec de cadascú, segons ha informat la Regidoria d'Igualtat.

L’Ajuntament de Santa Perpètua programarà l’acte central d’aquest dia contra la violència masclista el 25 de novembre. La programació també inclou les activitats de Temps de salut que s’han posat en marxa durant els mesos d’octubre i novembre. A més, el dijous 19 de novembre al passeig de la Florida, coincidint amb el mercat setmanal, es programaran representacions teatrals al carrer de l’obra La maté porque era mía per sensibilitzar sobre la violència de gènere.

El Ple demana més recursos

El Ple, celebrat a l'octubre, va aprovar per unanimitat una proposició de rebuig a la violència masclista. Davant del repunt d’assassinats masclistes esdevinguts als darrers mesos, tots els grups municipals van coincidir en “instar al Govern d’Espanya a adoptar i promoure un Acord Social, Polític i Institucional Contra la Violència de Gènere per a construir una societat segura i lliure de violència contra les dones”. La proposició sol·licita dotar suficientment les partides pressupostàries, que s'han retallat en els darrers anys, especialment per als recursos destinats a la prevenció i a l'assistència social de les víctimes de violència de gènere. També proposa la creació d'una Unitat de Coordinació contra la Violència de Gènere.