Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de la Dona amb una desena d'activitats

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:53

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha preparat un desena d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra aquest dimecres 8 de març. Les activitats, que s'inicien aquest dilluns 6 de març i finalitzaran el dia 25, inclouen des d’un taller d’autodefensa, xerrades, tallers, sortides i l’acte institucional.

La plaça de la Vila acollirà el 8 de març a les 18 hores la Commemoració del Dia Internacional de la Dona. Està previst que s’hi ofereixi un espectacle la Companyia de Dansa de Santa Perpètua, que ja en va oferir un per al 25 de novembre Dia per l‘eradicació de la violència envers les dones. L’acte, organitzat per la Regidoria d'Igualtat, inclou també la lectura del manifest que anirà a càrrec de la primera perpetuenca bombera Montserrat Martínez, el parlament de l’alcaldessa, Isabel Garcia, i l’actuació musical de Paula Domínguez, directora de Mogoda Gospel, que cantarà temes escrits o interpretats per dones.

La programació commemorativa del 8 de març s'inicia aquest dilluns amb l'inici del taller d’autodefensa que impartirà la Policia Local al Pavelló d’Esports i que consta d'altres cinc sessions de 15 a 17 h els dies 8, 10, 13, 15 i 17 de març. Per la seva part, l’entitat local Mamalleta’m, de suport a l’alletament matern, ofereix una xerrada el dijous 9 de març al Centre Cívic Can Folguera a les 15.15 h. El dia següent, Elisenda Albertí oferirà una conferència al Centre Cívic El Vapor a les 18 h sobre Dones catalanes. Decidides, set dones contra corrent. Aquesta escriptora serà l’encarregada de guiar la sortida del 18 de març Barcelona amb ulls de dona. En el decurs de la mateixa, aquest serà l’itinerari quatre, es coneixeran històries de dones que van viure a la ciutat i que van tenir vides sorprenents per la seva valentia, iniciativa, originalitat o decisions vitals. Un recull de dotze dones que van fer història a la ciutat de Barcelona que van ser veritables heroïnes de les seves vides. Les inscripcions s’han de fer a la Regidoria d’Igualtat.

Els dies 14 i 17 de març s’han programat dos tallers participatius amb Isabel Erill als centres cívics Can Taió i El Vapor de 17 a 20 h. El primer amb el títol Empoderant-nos per generar relacions constructives i el segon, Cultivant la dona sàvia que som.

La Biblioteca Municipal Josep Jardí també s’ha sumat al programa del Dia Internacional de la Dona i acollirà una xerrada el 22 de març sobre El sexe a partir dels 50. L'endemà, al Centre Cívic Can Folguera, està previst el taller participatiu L’emoció de l’humor: teràpia del riure. I per finalitzar la programació del Dia Internacional de la Dona a Santa Perpètua, el 25 de març la psicòloga d’AFIFAC.SP, Yolanda López, parlarà sobre Conviure amb dolor crònic a les 19 hores al Centre Cívic Can Folguera.

Programació commemorativa del Dia Internacional de la Dona (pdf)