Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua commemora amb la lectura d'un manifest el Dia Internacional de les Dones

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 15:15
La programació continua aquesta setmana amb un curs de teatre, una activitat a l'escola sagrada Familia i una sortida a Barcelona

"La lluita per a la igualtat entre homes i dones és diària. S'ha avançat però encara queda molt per fer en la realitat real". L'alcaldessa Isabel Garcia va recordar les diferències salarials entre homes i dones que a Espanya se situa en el 19,3% i ho va fer en l'acte central per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, i que a Santa Perpètua va tenir lloc aquest divendres 13 de març.

El Centre Cívic El Vapor es va omplir per veure l'espectacle còmic, gastronòmic i musical Dorita Mayalde, Cuinera, amb Beatriu Insa. Prèviament es va fer la lectura al manifest del Dia Internacional de les Dones, que va anar a càrrec del regidor d'Igualtat Dona-Home, Francesc Rodríguez. Les persones assistents van bescanviar un litre de llet per una entrada. Aquesta llet que es destinarà al berenar dels infants del Servei d'Acció Sòcio-Educativa de la Regidoria de Serveis Socials.

El manifest va ser la declaració de la Junta de portaveus de l'Ajuntament de Santa Perpètua, amb el qual es compromet a mantenir i reforçar el SIAD (Servei d'informació i Atenció a les Dones) i garantir el compromís pressupostari per a l'execució del pla d'igualtat municipal i d'Igualtat en l'empresa. El compromís també inclou l'augment del pressupost municipal destinat a polítiques d’igualtat específiques, destinades a aconseguir la igualtat entre dones i homes i les polítiques de prevenció i atenció a dones en situacions d’especial vulnerabilitat. L'Ajuntament també presentarà en els propers mesos el nou protocol municipal per l’abordatge integral de la violència masclista en l'àmbit de la parella.

La programació de la Regidoria d'Igualtat continuarà el 20 de marc. L'escola Sagrada Familia acull l'activitat Acció teatral, És Igual..? amb Cúrcuma Teatre, on plantejaran escenes actuals per fer reflexionar sobre la igualtat d'oportunitats i l'equitat de gènere. El diumenge 22 de març s'organitza l'activitat Barcelona en femení. Passejades guiades pel barri gòtic des de Portal de l'Àngel fins a la Boqueria, 

Per últim, s'ha programat el curs gratuït introducció al teatre social que començarà el 20 de març a la seu de la Regidoria d'Igualtat. El curs tindrà una durada de 20 hores i és gratuït amb places limitades.