Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua clama contra la violència de gènere per l’assassinat d’una veïna

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:53

Santa Perpètua va clamar ahir al vespre de manera unànime tolerància zero davant la violència de gènere durant la concentració convocada en rebuig a l'assassinat la nit de dimarts d'una veïna del nostre municipi a mans de la seva exparella. Durant la concentració, que va congregar més d'un miler de persones a la plaça de la Vila, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va llegir un manifest de la Junta de Portaveus municipal per condemnar aquest crim. "La nostra ciutat, el nostre ajuntament, la comunitat educativa i la societat perpetuenca en general vol mostrar la més absoluta condemna a aquest assassinat i vol mostrar el suport i solidaritat cap a la família, amics i companys de la víctima", expressava el manifest que es lamentava pel fet que "la xacra de la violència masclista ha tornat a colpir la nostra societat però especialment avui ens afecta més perquè és la primera vegada que la víctima és veïna, mare, germana, companya i amiga de tots nosaltres". “Aquesta tragèdia i el seu record ens fa més ferms i més contundents per seguir treballant, educant i sensibilitzant perquè cap persona torni a ser víctima de cap tipus de violència de gènere, ni cap assassí ni maltractador quedi impune”, declarava el manifest institucional que, al tancament d'aquesta edició també estava previst que es llegís aquest dijous al Ple municipal de febrer.

La Junta de Portaveus va voler destacar que l'Ajuntament no baixarà la guàrdia i que aquesta tragèdia que ha colpit Santa Perpètua i li ha tocat viure a una família del nostre municipi és una xacra social que viuen moltes persones dia rere dia i que cal continuar combatent. "Per ella i per totes les dones que han patit i pateixen violència masclista, no defallirem. Tolerància Zero davant la violència de gènere", es tancava el manifest.

Pancartes de suport i crítiques amb el sistema van ser presents durant la concentració a la qual van assistir tota la Corporació Local, el delegat del govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, una representant de l'Institut Català de les Dones i els alcaldes de la Llagosta, Palau-solità i Polinyà, entre d'altres. Representants de formacions polítiques, sindicats, entitats i de la comunitat educativa també van ser presents així com companys de la víctima i ciutadania en general. Durant la concentració, una representant del col·lectiu Vallès Feminista també va fer lectura d'un manifest condemnatori.

Durant tota la jornada de dimecres es van succeir mostres de condol i concentracions a les escoles del municipi. A la plaça de la Vila, també es va guardar un minut de silenci a les dotze del migdia que va congregar més de 200 persones.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha volgut agrair totes les mostres de suport, condol i solidaritat rebudes des de diferents organismes, institucions, entitats i la ciutadania del municipi.

El Consistori també va anunciar que es personarà davant la justícia com a acusació particular en aquest cas de violència de gènere que ha colpit Santa Perpètua, el segon d'aquest any a Catalunya i ha posat a disposició de la família de la víctima tots els recursos, acompanyament i serveis municipals necessaris.