Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament es personarà com a acusació particular en el cas de la veïna assassinada per violència de gènere

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:49
Concentració ciutadana a les 20 hores de rebuig a aquesta xacra social i suport a la família de la víctima

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat aquest dimecres 22 de febrer a les 20 hores una concentració ciutadana per rebutjar l'assassinat ahir a la nit d'una veïna del municipi a mans de la seva exparella. En sessió extraordinària, la Junta de Portaveus de la Corporació ha aprovat un manifest de repulsa a aquesta xacra social i de suport a la família, amics i companys de la víctima, que es llegirà durant l'acte d'aquest vespre.

La Junta de Portaveus ha volgut mostrar el seu absolut rebuig i la més ferma condemna a aquest tipus de violència i ha anunciat que l'Ajuntament es personarà davant la justícia com a acusació particular en aquest cas de violència de gènere, el segon d'aquest any a Catalunya. El Consistori també ha posat a disposició de la família de la víctima tots els recursos, acompanyament i serveis municipals necessaris.

“Aquesta tragèdia i el seu record ens fa més ferms i més contundents per seguir treballant, educant i sensibilitzant perquè cap persona torni a ser víctima de cap tipus de violència de gènere, ni cap assassí ni maltractador quedi impune”, declara el manifest institucional. En aquest sentit, la Junta ha volgut destacar que l'Ajuntament no baixarà la guàrdia i que aquesta tragèdia que avui li ha tocat viure a una família del nostre municipi és una xacra social que viuen moltes persones dia rere dia i que cal continuar combatent.

La Junta de Portaveus també ha informat que a la concentració d'aquesta tarda participarà la plataforma comarcal Vallès Feminista, que llegirà un segon manifest de condemna d'aquests fets.

L'Ajuntament ha volgut agrair les mostres de suport, condol i solidaritat rebudes des de diferents organismes, institucions i ciutadania del municipi. També ha informat que el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, ha confirmat la seva assistència aquesta tarda a la concentració.

El Consistori ha decretat jornada institucional de dol i ha convocat un minut de silenci a les dotze del migdia a la plaça de la Vila, durant el qual s'han concentrat més de 200 persones.