Vés al contingut (premeu Retorn)

La reivindicació dels drets socials, polítics i econòmics de les dones centra el manifest del 8 de març

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:52

La reivindicació dels drets socials, polítics i econòmics de les dones va centrar el manifest del 8 de març que va llegir l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, divendres passat en el marc de l'acte institucional de la programació commemorativa d'aquesta data. L'activitat va tenir lloc al Centre Cívic El Vapor i es va tancar amb l'obra de teatre clown El viaje a ninguna parte, que va interpretar Beatriu Insa. La representació narrava les aventures i desventures d’una dona immigrant del Sud en un país del Nord, i barrejava el teatre d’objectes, la improvisació, el clown i la interpretació.

"Les dones, des de les nostres diversitats, som més de la metitat de la població mundial i cal que formem part de la presa de decisions en tots els àmbits i estaments", assenyala el manifest que afegeix que "cal que el nostre dret a la participació social i política sigui una prioritat". El document també recorda que la presència de dones en la vida pública creix però encara està lluny de la paritat i va fer esment a les darreres reaccions masclistes viscudes respecte lideratges femenins que han estat "atacs personals inadmissibles". També assenyala que el "8 de març és el moment de recuperar el fil violeta de la història" i recordar que "van ser dones les que van posar la igualtat de gènere a l'agenda política". El manifest conclou amb "una aposta des de totes les institucions, dels agents econòmics i socials i des de la societat civil per avançar cap a una societat igualitària", "una aposta per posar la vida al centre de les prioritats i repartir-nos els temps i els treballs".

La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez va remarcar que la igualtat entre homes i dones encara avui és una qüestió pendent i que calen canvis estructurals per superar el model patriarcal de societat i va animar a assistir a les diferents activitats programades amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Per commemorar avui la diada, el llaç lila llueix a la balconada de l'Ajuntament, mentre que la font del passeig de la Florida també s'il·luminarà en aquest color. Les Regidories de Joventut i Igualtat també han previst per avui i demà un espai de dinamització on es parlarà sobre la igualtat entre els i les joves. Per a majors de 12 anys, l'activitat tindrà lloc avui a les 17.30 hores a l’Espai Jove Mas Costa, i demà, a les 17 h a l’Espai Jove La Promotora, adreçat a majors de 15 anys.

Les properes activitats commemoratives del 8 de març seran una xerrada sobre la dona al Sàhara Occidental, dijous a les 19.30 hores al Centre Cívic El Vapor; una xerrada-debat, també dijous de 15 a 17 hores, a càrrec de la nova entitat Mamalleta’m, grup de suport a l’alletament matern; i la ruta guiada Barcelona amb ulls de dona, que tindrà lloc aquest dissabte.

D'altra banda, més de cinc-centes persones van participar diumenge 6 de març a la tercera edició de la Milla per la Igualtat organitzada per les regidories d'Esports, Joventut i Igualtat i pel Club d'Atletisme Som-hi!