Vés al contingut (premeu Retorn)

La Regidoria d’Igualtat amplia els serveis d’informació i atenció a les dones

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:52
El Departament municipal s’ha traslladat a la planta baixa del Centre Cívic Can Folguera

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) amplia els serveis i oferirà assessorament en aspectes relacionats amb diferents matèries com la salut, el treball i la promoció econòmica i tots aquells serveis i recursos per a les dones. “L’objectiu és ampliar la informació i el servei que oferim a altres àmbits, com el de la promoció econòmica i la salut, perquè dins de la igualtat s’inclouen molts més aspectes que el maltractament dins de l’àmbit familiar, físic i psicològic”, ha manifestat la regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, que ha afegit que es tractaran temàtiques com l’assetjament per orientació sexual, assessorament en matèria de promoció econòmica i orientació i educació sexual als joves. També ha assenyalat que en aquesta ampliació de serveis compta amb la col·laboració dels diferents departaments municipals, com ara les regidories de Desenvolupament Local, Salut i Joventut. A l’actualitat, la Regidoria d’Igualtat ofereix un servei de primera acollida atès per una treballadora social que dóna suport i orientació en situacions derivades de desigualtat i discriminació per raó de gènere, conflictes de parella o violència envers les dones. També ofereix serveis de psicologia per a adults i per a infants, grups terapèutics i assessoria jurídica. Sandra Gómez ha explicat que aquests serveis es duen a terme per professionals especialitzades i que es garanteix la confidencialitat i l’anonimat.

La regidora també ha explicat que a la Xarxa de Centres Cívics s’han creat grups terapèutics que “no són directament derivats del SIAD, però que estan funcionant molt bé, especialment amb aquelles dones més grans que han viscut una altra època i que estan acostumades a una forma de vida que als nostres ulls d’ara semblen masclistes i que mai han tingut un espai per a elles”. Els grups es van iniciar l’any passat al Centre Cívic La Creueta i també s’incorporaran com a prova pilot d’octubre a desembre al Centre Cívic Can Folguera. “Si veiem que tenen el mateix bon resultat que a la Creueta, el plantejament és continuar-ho fent”, ha detallat Sandra Gómez.

Paral·lelament, aquest mes de setembre les dependències de la Regidoria d’Igualtat s’han ubicat novament a la planta baixa del Centre Cívic Can Folguera. Després del seu trasllat als baixos de l’edifici de la gent gran i a la tercera planta de l’edifici de l’Ajuntament, el Servei municipal s’ha instal·lat novament a les dependències del centre cívic amb l’objectiu de facilitar l’accés i la privacitat de les persones usuàries. La regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, ha detallat que “creiem que és realment on ha d’estar situat el servei per motius d’espai i per la intimitat que s’ofereix a les persones que tinguin interès a fer qualsevol consulta”.

Els horaris d’atenció de la Regidoria són de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i els dilluns també de 15 a 17 hores.