Vés al contingut (premeu Retorn)

Igualtat endega una campanya de sensibilització per un consum de joguines ètiques, no sexistes ni bèl·liques

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:48

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha endegat una campanya de sensibilització per un consum de joguines ètiques, no sexistes ni bèl·liques. L’objectiu és fomentar una compra responsable i que es regalin jocs i joguines no sexistes especialment durant aquest Nadal.

Des de la Regidoria, s’apunta que mitjançant les joguines i els jocs es poden transmetre patrons i models relacionals dels homes i les dones basats en el respecte i la igualtat d’oportunitats. També afegeix que han de ser “una manera de no limitar el món dels infants a uns rols i a uns determinats jocs i joguines pel fet d’haver nascut nen o nena”. La campanya impulsa que s’eduqui els infants en el reconeixement de les seves potencialitats, el respecte mutu i amb plena llibertat d’escollir les joguines. La regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, afirma que “les joguines no tenen sexe, són un reflex del món que ens envolta” i subratlla que són les eines amb les quals els infants exploren, descobreixen i adquireixen comportaments i actituds socials i relacionals que formaran part del seu bagatge personal.

La campanya disposa d’una imatge que serà visible a través de L’Informatiu, de les pantalles que hi ha a diversos punts del municipi i de les xarxes socials. L’objectiu és que es prengui consciència de la importància de les joguines i els jocs en el desenvolupament dels infants i que aquesta no ve determinada per raó de sexe.

El Poblat per la Igualtat

En el marc d'aquesta campanya, la Regidoria organitza els dies 29 i 30 de desembre El Poblat per la Igualtat. La proposta, novetat en la programació de Nadal i Reis, inclou tallers i activitats per a infants al voltant de la igualtat com contes, tasques domèstiques o professions. L’activitat es desenvoluparà de 10 a 19 hores a la plaça de la Vila.