El grup impulsor treballarà les propostes sorgides a la jornada participativa del PEC

Dilluns, 14 de març de 2016 a les 00:00

Una cinquantena de persones van prendre part dissabte 12 de març a la jornada participativa del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC). Representants de l'àmbit educatiu, del teixit associatiu, empresarial i de la salut i ciutadania a títol particular va realitzar les seves aportacions durant l'activitat, que va tenir lloc al matí al Centre Cívic El Vapor. Les propostes recollides s'incorporaran a la diagnosi educativa i serviran per iniciar els treballs del grup impulsor, al qual s'han interessat a prendre part una vintena de persones, i que es constituirà properament.

La jornada es va iniciar amb la presentació a càrrec de l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i del diputat delegat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet. A continuació, es va explicar què és un Projecte Educatiu i es van detallar les principals conclusions de la diagnosi inicial. Després, els participants es van separar per grups, que van treballar els quatre àmbits principals del PEC: escolar, fora escola, formació d'adults i transició escola-treball i la coresponsabilitat educativa. El regidor d'Educació, Antonio Egea, va cloure l'acte i va explicar que els següents passos del PEC seran la creació del grup impulsor i la celebració del Primer Fòrum Educatiu de Ciutat, que tindrà lloc a mitjans del mes de juny.

El regidor d'Educació es va mostrar molt satisfet amb la jornada i va manifestar que s'havia desenvolupat amb "una qualitat de participació extraordinària i un interès i afany de voler aportar tots aquells aspectes importants per convertir Santa Perpètua en una ciutat educadora". El regidor va indicar que "a partir d'ara, es constituirà el grup impulsor que és el que donarà continuïtat a totes les propostes que han sorgit, que han estat molt engrescadores". Egea va explicar que el grup recollirà les actuacions que ja es duen a terme, les propostes complementàries i novetats en els diferents àmbits d'actuació que preveu el PEC. El regidor va destacar que totes les persones són agents educatius i va fer una crida a tothom que vulgui fer aportacions.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, va destacar que el PEC és "un dels principals compromisos del Pla de Mandat de l’Ajuntament i ha de ser molt transversal i molt participat". "L'educació és un marc de referència imprescindible per avançar en la cohesió social, en la igualtat d'oportunitats, i en la formació d'una ciutadania activa i critica per fer front als reptes que es plantegen en l'àmbit social, polític, econòmic, ambiental i tecnològic de la societat en la que vivim", va manifestar l'alcaldessa.

El Projecte Educatiu de Ciutat compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. El diputat d'Educació, Rafael Homet, va explicar que aquest organisme dóna "suport tècnic i material perquè es puguin generar aquests processos participatius i en aquest trànsit cap a una ciutat educadora". Homet va destacar el PEC ha de formar part de les agendes polítiques i ciutadanes i va assenyalant la capacitat educativa des de tots els àmbits de la societat. "Com diu un proverbi africà, educar un infant és cosa de tota la tribu", va manifestar. El diputat va felicitar l'Ajuntament per la feina feta i va destacar que una ciutat educadora ha d'incloure "una mirada que analitzi la realitat social, elabori un mapa educatiu vist des de la petita infància, a la capacitació parental, fins a la capacitació al llarg de tota la vida".

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:46