Vés al contingut (premeu Retorn)

Mig miler d'escolars i formacions de l'EMMiD participen a la Cantata

per Ana Ruiz darrera modificació 31/03/2017 08:44

La Cantata Boix el Bruixot i la Ciutat de Meravella reunirà més de 560 cantaires alumnes de tercer i quart de Primària de totes les escoles de Santa Perpètua i de l’Escola Gilpe de la Llagosta el dia 1 d’abril al Pavelló d’Esports. El projecte, de l’Escola Municipal de Música i Dansa en coordinació amb els centres educatius del municipi, se celebra biennal a la ciutat i comporta tot un treball interdisciplinar i comunitari amb l’objectiu de facilitar la pràctica artística al major nombre de ciutadans possibles. A més de l’alumnat de les escoles també hi prendran part la JOSPeM, el combo Infussion, les Orquestres 2 i Orquéstrix i les formacions de dansa 2, 3, 4, 5 i Musidans. Es tracta d’un gran espectacle al voltant del conte Boix el Bruixot i la Ciutat de Meravella, de Manel Justícia amb música de Jordi González i arranjat per a l’Escola de Música pel professor d’aquest centre Joan Monné.

Per primer cop i degut al gran nombre d’alumnes inscrits a aquest esdeveniment, les escoles hauran d’actuar per grups i es faran dos passis per poder encabir tot el públic convidat. D’aquesta manera l’organització ha determinat que les escoles Bernat de Mogoda, Santa Perpètua, Els Aigüerols, Tabor i Gilpe actuïn a les 17 hores mentre que els centres Sagrada Família, La Florida i Santiga ho faran a les 19.15 hores. “Ha estat impossible poder fer un espectacle amb totes les escoles a la vegada com fins ara i com ens hagués agradat però l’elevat nombre d’alumnes ens ha impedit fer-ho. D’altra banda, estem molt satisfets d’haver pogut arribat a tant alumnat”, explica el director de l’Escola de Música i Dansa, Eliseu Ribes.

La Cantata compta també amb la col·laboració dels usuaris del taller de manualitats del programa Envelliment actiu, de la Regidoria de la Gent Gran, que han elaborat l’atrezzo de tot l’espectacle “amb material espectacular, vistós i d’una qualitat magnífica”.

Boix el Bruixot explica una història amb rerefons com el valor de la inclusió i el reconeixement envers les persones que tenen capacitats diferents. Després de llençar una maledicció a tres ciutats, tres personatges especials que tenen algunes dificultats que aparentment no tenen la resta d’habitants de la seva ciutat,  faran entrar en raó el Bruixot amb remeis senzills per unir els pobles en un sol, multicolor i diferent: la Ciutat de Meravella.

L’alumnat de les escoles participants i de l’Escola de Música i Dansa preparen aquesta cantata des de principi de curs. Eliseu Ribes ha explicat que  “l’esforç per part de tothom ha estat increïble” i ha volgut agrair “la bona disposició de tothom”. Durant aquests mesos el bloc cantataspm.tumblr.com ha anat informant a través d’imatges i vídeos tot el procés de creació d’aquest projecte.

Per assistir a la Cantata com a públic caldrà invitació que distribuirà l’organització entre els participants.