Vés al contingut (premeu Retorn)

L'esportista Laura Vicente llegirà demà el manifest del Dia Internacional per a l'eradicació de la violència de gènere

per Comunicació darrera modificació 08/05/2017 14:50
L'acte tindrà lloc a les sis de la tarda a la plaça de la Vila i també comptarà amb les actuacions de dansa i d'ensembles de guitarra de l'Escola Municipal de Música i Dansa

L'esportista perpetuenca i campiona del món d'hoquei patins Laura Vicente serà l'encarregada demà divendres 25 de novembre de llegir el manifest del Dia Internacional per a l'eradicació de la violència de gènere. L'acte tindrà lloc a les sis de la tarda a la plaça de la Vila i també comptarà amb l'actuació de les alumnes de dansa i d’ensembles de guitarra de l’Escola Municipal de Música i Dansa (EMMiD). Aquest serà l'acte central del programa d'activitats dissenyat per la Regidoria d'Igualat amb l'objectiu de sensibilitzar contra aquesta xacra social que condemna a milers de dones a viure atemorides i discriminades.

La programació es va iniciar amb la sortida Barcelona amb ulls de dona que es va celebrar el 12 de novembre i a la qual van participar una vintena de persones. L'escriptora Elisenda Albertí, autora del llibre Dones de Barcelona, va realitzar l'itinerari guiat per Barcelona i va explicar un recull d'històries d’algunes de les dones que omplien els mercats, les botigues, els tallers, els carrers i les cases barcelonines. L'itinerari es va iniciar a La Rambla i va finalitzar al carrer de la Cendra. Una de les parades ( a la foto) va ser a l'antic Hospital de la Santa Creu ( seu de la Biblioteca de Catalunya).

Altres activitats de la commemoració estan adreçades als i les joves del municipi. La Promotora va acollir el dilluns 21 de novembre una proposta adreçada a joves d'entre 12 i 14 anys de l’equip de Dinamització i Intervenció en Medi Obert (DIMO) que presenta Trànsit de l’Associació ABD.

El 29 de novembre, a les 18 hores, tindrà lloc a l’Espai Jove Mas Costa el taller Per què no em contestes? i el 13 de desembre el taller A mi no em passarà. L’Espai Jove Can Taió acollirà el 14 de desembre Relacions a través de la pantalla. Aquests tallers estan adreçats a joves a partir de 12 anys i formen part de la campanya Més salut, inversió de futur!, que impulsen aquest darrer trimestre de l’any les regidories de Salut Pública i Joventut amb l’objectiu principal de posar a l’abast del jovent la informació necessària per reflexionar sobre diversos aspectes com la sexualitat i l’afectivitat saludable, les dependències o l’autoestima.