Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament reaferma el seu compromís per continuar lluitant contra la violència masclista

per Comunicació darrera modificació 26/11/2015 12:15

Unes 150 persones van assistir ahir a la tarda a la concentració silenciosa en solidaritat amb les víctimes de la violència masclista que va organitzar l'Ajuntament de Santa Perpètua amb motiu de la celebració ahir 25 de novembre del Dia Internacional per a l'eradicació de la violència masclista. L'acte es va desenvolupar a la plaça de l'Era.

Dos alumnes de l'Escola d'Adults Can Folguera, Jade i Albert, van posar veu al manifest consensuat pel Consell Municipal per la Igualtat de l'Ajuntament. Durant la lectura es van encendre espelmes, una per cada víctima mortal d'aquest any a Espanya que ja són 53 dones i 8 infants, al voltant d'una pancarta amb la frase Prou violència contra les dones.

La declaració insisteix que "més enllà de la coeducació ens cal apostar per l’educació en valors. Uns valors que la societat està perdent i ens cal recuperar. Uns valors que es basen en les emocions. I aquestes són les principals afectades en les situacions de violència". A través del manifest, l'Ajuntament dóna suport a les demandes que es van realitzar en la marxa estatal que va tenir lloc el 7 de novembre a Madrid. Un dels punts és l'ampliació en la lluita de la violència masclista i en els recursos dedicats a la seva prevenció. El manifest acaba amb la declaració de l'Ajuntament que "es referma en la seva voluntat de mantenir i consolidar les polítiques de lluita contra la violència masclista, aportant els recursos humans i materials necessaris".

Per primer cop en aquest acte institucional van tenir part activa els cossos de seguretat de Santa Perpètua, que van recordar que treballen conjuntament i en col·laboració amb l'Ajuntament en la lluita contra la violència masclista.

El responsable de l'Oficina d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra de Santa Perpètua, Roger Belloto, va subratllar a les víctimes i a la ciutadania en general que la Policia ofereix ajuda, força, experiència, instruments i professionalitat per combatre aquestes situacions. "Treballem en xarxa amb la Policia Local, els Serveis Socials, el SIAD i en col·laboració amb les entitats que intervenen en l'ajuda a les dones, començant per l'Ajuntament i finalitzant per totes les persones que treballen anònimament al servei de les dones maltractades", va afegir.

Per la seva part, el sergent de la Policia Local Xavi López va refermar el compromís policial dia a dia en la lluita contra la violència masclista i va demanar la col·laboració i coresponsabilitat ciutadana que són les seves orelles i els seus ulls. "Necessitem de la seva col·laboracio per continuar treballant en la prevenció i la tractament de cadascun dels casos de violència", va afegir.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va avançar ahir en el seu discurs institucional del 25N que el ple aquesta tarda aprovarà per unanimitat una proposició que "reafirma el compromís de l'Ajuntament per continuar lluitant contra aquesta xacra social que enguany s'ha cobrat la vida de 53 dones i vuit infants en el conjunt d'Espanya, que condemna a milers de dones a viure atemorides i discriminades".

La violència masclista està definida per l'ONU com una pandèmia mundial. Isabel Garcia va remarcar que "és molt important que la lluita continuï sent molt visible" i va criticar que les administracions nacionals i estatals no estan aportant tots els recursos que serien necessaris per combatre aquesta xacra.

L'alcaldessa va fer una crida a sumar esforços i va manifestar que "el conjunt de la societat i de les adminsitracions hem d'estar a l'alaçada d'aquest repte, ser més actius, especialment en l'entorn més proper, en la denúncia d'aquesta xacra que ens avergonyeix,i més solidaris amb les dones i els seus fills víctimes de la violència masclista".

L'acte central del 25N va comptar també amb la participació del contacontes Perot que va explicar històries de diverses èpoques de violència masclista i l'actuació del Combo SMOOTH de l'Escola Municipal de Música i Dansa. Les dones del taller d'Urban knitting van folrar l'arbre central de la plaça de l'Era.