Vés al contingut (premeu Retorn)

La plaça de l'Era acull el 25 de novembre l'acte central del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència Masclista

per Comunicació darrera modificació 04/05/2017 14:50

La plaça de l'Era acollirà aquest dimecres 25 de novembre a les sis de la tarda l'acte central del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència Masclista, organitzat per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Dos alumnes de l'Escola Municipal de Música i Dansa seran els encarregats de fer la lectura del manifest i es farà la penjada del llaç blanc. També està prevista la representació de l’obra de teatre Dona havies de ser! i l’actuació del Combo SMOOTH de l’Escola Municipal de Música i Dansa, que oferirà un repertori de música jazz.

La regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, ha explicat que el canvi d’horari i d’ubicació de l’acte central és “per donar l’oportunitat a tota la ciutadania de poder participar en la concentració i en els actes organitzats ja que la ciutadania és la veritable protagonista”. Gómez ha aprofitat per condemnar i rebutjar tots els assassinats masclistes i ha subratllat el creixement registrat després de la marxa del dia 7 de novembre. “És trist que al segle XXI encara hi hagi gent que cregui que té dret a dominar una altra persona tan sols perquè aquesta sigui dona. Però això ens donarà força per continuar lluitant i eradicar la violència masclista”, ha assegurat la regidora d’Igualtat.

La programació englobava actes durant aquest mes com la representació teatral al Col·legi Sagrada Família per a alumnes de Secundària. Es tractava d’una representació per conscienciar els joves. D'altra banda, una vintena de persones va participar el 14 de novembre a l'activitat Barcelona amb ulls de dona, una passejada pel barri gòtic de la ciutat comtatl, guiada per l'editora Elisenda Albertí. Durant el recorregut,  es van mostrar els llocs on van viure dones emblemàtiques de la Barcelona medieval. Un taller de defensa personal i la representació teatral al carrer La maté porque era mía, han estat altres de les activitats commemoratives del 25 de novembre.