Vés al contingut (premeu Retorn)

Una xerrada sobre les clàusules terra i una gimcana familiar, activitats destacades la 6a Setmana del Consum

per Comunicació darrera modificació 17/03/2017 12:18

Dues xerrades, una sobre les clàusules terra i la segona sobre les vendes a domicili; un consultori obert i un taller familiar són les activitats de la programació de la sisena edició de la Setmana del Consum que organitza la Regidoria de Consum de l’Ajuntament.

La programació arrenca precisament aquest dimecres dia 15 amb la xerrada sobre clàusules terra que es farà a les 19 hores, a l’Espai 2 de la Biblioteca. L’acte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. La xerrada està adreçada a totes les persones afectades per la problemàtica de les clàusules terra en contractes hipotecàries, per assessorar-les en el procediment de reclamació per les quantitats cobrades indegudament i donar resposta als dubtes que puguin sorgir. Al taller, realitzat també amb la col·laboració de les associacions de consumidors més representatives de Catalunya, s’explicarà la situació creada amb l’aprovació del Reial Decret Llei 1/2017 i els passos que han de donar tots els afectats que vulguin reclamar utilitzant aquesta via. La regidora de Consum, Carmen Aguirre, ha explicat que els assistents podran portar els préstecs hipotecaris per formular preguntes.

La Setmana del Consum continuarà l'endemà, dijous 16 de març, amb la xerrada Vendes als domicilis: saber com actuar. L’activitat tindrà lloc al Centre Cívic Can Folguera a partir de les 15.15 hores. A més, la Granja Soldevila, equipament on està instal·lada l'Oficina Municipal d'Atenció al Consumidor (OMIC), acollirà el 17 de març, a les 10.30 hores, un consultori obert sobre consum, en el qual les persones participants podran realitzar al personal tècnic totes aquelles consultes relacionades amb la matèria.

La gimcana del consum

La Regidoria tancarà les activitats d'aquesta sisena Setmana amb la celebració el dissabte 18 de març a l’Espai 2 de la Biblioteca d'un taller familiar amb el nom La gimcana del consum. Aquesta activitat, que es desenvoluparà entre les 11 i les 13.30 hores, està adreçada a infants a partir dels sis anys i les seves famílies. A més, del 13 al 19 de març, Consum oferirà recomanacions a través de Ràdio Santa Perpètua.

La sisena Setmana del Consum s'emmarca un any més en la celebració el dia 15 de març del Dia Mundial del Consumidor. Enguany, l'Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, dedica aquesta diada a les clàusules terra

Programació de la 6a Setmana del Consum Santa Perpètua de Mogoda (pdf)