Vés al contingut (premeu Retorn)

Santa Perpètua celebra Sant Jordi amb activitats durant tota la setmana

per Comunicació darrera modificació 04/05/2017 13:13

Un concert de Mogoda Gospel a la Biblioteca Josep Jardí endega aquest dilluns 18 d'abril a les vuit del vespre la programació de Sant Jordi d'enguany a Santa Perpètua. L'equipament ha dissenyat un programa d'activitats durant aquesta setmana, que es clourà dissabte 23 d'abril amb la celebració de la Diada al parc dels Països Catalans.

La programació de la Setmana de Sant Jordi de la Biblioteca continuarà dimarts amb la xerrada de l'escriptor Carlos Zanón sobre la seva obra Yo fui Johny Thunders, a les set de la tarda. Després, el Cor Zimmerman de l'Escola Municipal de Música i Dansa (EMMiD) oferirà un concert al mateix equipament. El dimecres 20 d’abril, a les 18 h, actuarà el Taller de creació, una formació d’alumnes de l’EMMiD que oferirà música en directe. El mateix dia, però a les 19 h, l’escriptor i periodista perpetuenc Jesús Ávila presenta el seu llibre La confesión: el médico templario, la seva darrera novel·la històrica. El dijous 21, a les 20 h, actuarà el Cor Jove de l’EMMiD.

També en el marc de la Diada de Sant Jordi, l'Ajuntament organtiza el 22 d'abril la Sisena Nit de la Cultura. L'activitat tindrà lloc al Teatre del Centre a partir de les 20 hores. Durant l’acte, es faran públics els guanyadors dels Premis Primavera i del Concurs de cartells de Festa Major, es convocarà el XXIVè Premi de Poesia i Contes Breus i es presentarà el projecte de la VI Beca de Recerca. A més, es realitzaran diversos reconeixements a entitats i persones per la seva trajectòria cultural. En acabar l’acte, la nit continuarà amb un concert del Grup vocal TNT, participant a l’Oh happy day de TV3 en l’edició 2015, on va acabar en cinquena posició. El concert serà a les 21.30 hores i l’entrada es podrà recollir a la recepció de la Granja Soldevila del 18 a 21 d’abril de 9 a 21 hores.

Dissabte 23 d'abril tindrà lloc un any més la Fira de Sant Jordi que comptarà amb la participació d'una quarantena de paradetes d'entitats, formacions polítiques i comerços dedicats a la venda de llibres i de flors. Les regidories de Cultura i Relacions Ciutadanes i la Biblioteca Josep Jardí programen activitats durant la jornada, que es desenvoluparà de 10 a 20 hores, al passeig de la Florida. De 10 a 12 hores, tindran lloc tallers de manualitats Dracs mòbils, un taller de màscara de dracs i creació de barrets i l’Espai de lectura i espai de joc infantil. A les 12 h, s’ha programat un pintacares. De 12.45 a13.30 h, hi haurà un espectacle familiar. La programació continuarà a la tarda, a partir de les 16 hores, amb tallers de manualitats Dracs mòbils, un taller de màscara de dracs i creació de barrets. I per últim, a les 18 hores, l’entrega de premis dels Biblioaventurers. Aquesta edició dels Biblioaventurers compta amb 185 participants d’entre 6 i 14 anys, que, des de mitjans d’octubre, tenen el repte de llegir fins a aquest mes d’abril deu títols. Aquest programa de foment de la lectura de la Biblioteca Josep Jardí està dedicat en aquesta edició al centenari del naixement de l’escriptor Roald Dahl, autor, entre d’altres, de Charlie i la fàbrica de xocolata i Matilda. També, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la Regidoria de Relacions Ciutadanes organitzarà la quarta edició de l’Intercanvi de llibres.

Com és tradicional dins de la programació anual de l’Agrupació Sardanista de Santa Perpètua, l’entitat local programa el dia de Sant Jordi un concert amb la Cobla Sant Jordi. L’actuació tindrà lloc a partir de les 22 hores al Teatre del Centre. La formació ha anunciat que interpretaran onze peces, la majoria sardanes. La cobla Sant Jordi, fundada a Barcelona el 1983, té el títol de Cobla Ciutat de Barcelona, atorgat per l’Ajuntament d’aquesta ciutat, des del 1997.

Sant Jordi, a CAM Bernades

La Comissió gestora de CAM Bernades també organitza una nit de Sant Jordi el 23 d'abril. Actuaran els DJ’s: dj ogt (clownia / lo submarino), dj R’asta (Salamandra / Rebel Party) i dj Chekere (Caníbal Sound System / Apolo). L’obertura de les portes està prevista per a les 23.30 h. i la fi de festa serà a les 5.30 h. L’organització recorda que és obligatori presentar el DNI.