Vés al contingut (premeu Retorn)

L'acte institucional del Dia Internacional de les Dones tindrà lloc al parc Central

per Comunicació darrera modificació 09/03/2018 09:01
Santa Perpètua commemora el 8 de març amb un programa d'activitats que també preveu una concentració de suport a la vaga feminista, una sortida, un cinefòrum, una exposició, dues xerrades i un contacontes

Santa Perpètua commemora aquest dijous 8 de març el Dia Internacional de les Dones amb un acte institucional, que tindrà lloc al parc Central. La Regidoria d’Igualtat ha programat la lectura del manifest del 8 de març a les 10.30 hores, al mirador del parc Central. Posteriorment, tindrà lloc l’actuació del grup LokaLinda.

Coincidint amb la convocatòria de vaga feminista, a les 12 del migdia hi ha prevista una concentració de suport a la plaça de la Vila. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha expressat el seu suport a aquesta convocatòria impulsada per la Coordinadora Feminista i en concret a la vaga laboral de dues hores convocada per alguns sindicats.

El 8 de març a la tarda, Mamalleta’m organitza al Centre Cívic Can Folguera una xerrada sobre deslletament a càrrec de Lora Stoyanova, infermera especialista en pediatria a l’Hospital de Mollet i IBCLC, Consultora Internacional de Lactància Materna. L’activitat és gratuïta i oberta a tota la població i s'iniciarà a les 15.15 hores.

També en el marc del programa DINS de la Regidoria de Joventut, el 8 de març es faran activitats als patis dels instituts del municipi. Dinamitzadors de Joventut distribuiran targetes i fulls informatius entre els estudiants. Les targetes recolliran frases, imatges, conceptes i la seva definició, tots ells relacionats amb la lluita feminista. Assetjament, invisibilitat, sororitat, micromasclisme, gènere, heteropatriarcat, són alguns conceptes que tractaran els díptics de la Regidoria.

La Biblioteca Municipal Josep Jardí acull aquest dimarts 6 de març la projecció d'un audiovisual, amb el posterior debat. L’activitat tindrà lloc a les sis de la tarda.

El divendres 9 de març, a les 19 hores, a la Biblioteca Josep Jardí es presenta l’exposició 'Fibromialgia, conviviendo con ella', de Manoli Tapias. La mostra pretén divulgar aquesta malaltia i compta amb el suport de l’associació d’afectats/des de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (AFIFAC) de Santa Perpètua. Aquesta entitat també organitza el 13 de març la xerrada 'Conviure amb dolor crònic' sobre els efectes de la fibromiàlgia sobre les persones i com afecta a la família, amics i companys de feina. L’acte començarà a les 18.30 hores a la Biblioteca Municipal i estarà presentat per Yolanda López, psicòloga que treballa amb l’AFIFAC.

La darrera activitat de la programació del Dia Internacional de les Dones tindrà lloc el 20 de març a la Biblioteca Josep Jardí, on s’ha programat un Contacontes amb Gogaritxi i Txitxinabo.

La programació commemorativa del 8 de març es va iniciar dissabte amb la sortida ‘Barcelona amb ulls de dona’, en la qual van participar una vintena de persones. L’escriptora Elisenda Albertí, autora del llibre Dones de Barcelona, va tornar a guiar l’activitat, que proposa nou itinerari per la ciutat comtal mentre explica històries de personalitats femenines.