Vés al contingut (premeu Retorn)

La Granja, espai cultural, acull demà dijous la Marató de donacions de sang

per Comunicació darrera modificació 09/05/2017 14:16

La Granja, espai cultural acollirà demà dijous 23 de febrer una nova edició de la Marató de donació de sang, que organitza el Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya, en coordinació amb la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua. L'espai esdevindrà una unitat mòbil per tal que els professionals del Banc de Sang extreguin la sang de les persones que s’hi acostin a col·laborar amb aquesta iniciativa solidària, que tindrà lloc de 9 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

L’objectiu principal de l’activitat és sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de prendre el costum de donar sang i captar nous donants. L’organització recorda que la sang no es pot fabricar i que amb una donació es pot ajudar tres malalts. Per ser donant, cal ser major d’edat, pesar més de 50 quilos i no patir cap malaltia. Es recomana haver fet un àpat normal abans d’anar a donar sang.

Una de les responsables del Banc de Sang, Carme Díaz, ha explicat que per valorar si la persona podrà fer o no la donació, haurà d’omplir abans un qüestionari mèdic. És imprescindible aportar algun document amb fotografia que acrediti la identitat del donant.

L'any passat la Marató va recollir 114 donacions de sang tot i que s'hi van oferir 127 persones, i, tal i com recorden des de l'organització, va coincidir amb una epidèmia de grip.