Vés al contingut (premeu Retorn)

La Biblioteca va augmentar els préstecs i el nombre d'usuaris durant l'any 2017

per Comunicació darrera modificació 23/03/2018 14:48
L’equipament també ha registrat increments en el nombre de visites presencials i escolars, les exposicions bibliogràfiques i les visites al web

La Biblioteca Josep Jardí va registrar un increment del 2% dels préstecs durant l'any 2017, segons es desprèn de la memòria d’activitats d'aquest equipament cultural. “Aquest augment és degut principalment al préstec de sèries de televisió”, ha explicat la directora, Míriam Gásquez, que afegeix que “ha estat un encert especialitzar-nos en aquest gènere que desperta tant d’interès entre la ciutadania”. En total s’han realitzat 48.434 préstecs durant el 2017. En l’informe es recull també l’augment del 2,2% d’usuaris inscrits i del 3,1% d’usuaris actius que fan ús d’internet, d’ordinadors o del servei Wi-Fi. També s'ha registrat un augment de les visites presencials a la biblioteca en un 7,2% i el nou espai de l'equipament al web municipal ha comptat amb 760 clics. 

Pel que fa a les activitats, s'han realitzat 27 visites escolars més que al 2016, el que ha suposat que 625 alumnes més visitin la biblioteca. “Hem apostat per activitats en les quals hem tractat temes com el còmic o la novel·la juvenil que han connectat molt amb els escolars”, ha afirmat Gásquez. Hi ha hagut un 2,8% més d’assistents a les activitats organitzades per l’equipament de les quals s’ha mantingut el nombre de sessions respecte l’any anterior. El que sí que han augmentat han estat les exposicions bibliogràfiques. En total se n’han realitzat 29, nou més que al 2016. “Des de la Biblioteca també hem volgut apostar per oferir més hores de formació al personal i per incrementar les col·laboracions amb les diferents regidories de l’Ajuntament i associacions”, ha explicat Gásquez. Fruit d’aquestes col·laboracions han sorgit projectes com el Biblioshopping amb la Regidoria de Comerç o els contes coeducatius amb el Departament d'Igualtat.

A la memòria, també s’han recollit els punts febles. La baixa participació en les activitats enfocades al públic jove i adult, el descens del nombre d’usuaris que fan ús del servei de préstec i la poca quantitat d’ordinadors d’ús públic són alguns dels aspectes a millorar.

Entre els principals objectius per implementar al llarg de 2018 hi ha la promoció de la biblioteca com a eina per a l’educació reglada i la formació contínua; la promoció de la lectura o treballar des de l’equipament en la inserció laboral, la recerca de feina i el desenvolupament del teixit comercial.