Vés al contingut (premeu Retorn)

La Biblioteca endega un cicle de conferències sobre sèries

per Comunicació darrera modificació 24/03/2017 11:07

Les sèries com a catalitzadores és el títol de la primera de les quatre conferències que ha programat la Biblioteca Josep Jardí per reforçar la seva aposta per les sèries de televisió. Aquesta xerrada anirà a càrrec del crític de sèries Toni de la Torre i tindrà lloc el 27 de març a partir de les 18.30 hores a l’Espai 2, ubicat a la Biblioteca. Els assistents a aquesta conferència podran descobrir a través de l’anàlisi de les sèries quines són les principals pors de l’ésser humà i com es veuen reflectides en la pantalla del televisor. De la Torre ha explicat que anirà “analitzant quines són les pors que ens governen (...) i farem un recorregut que serveix per radiografiar-nos a nosaltres mateixos com a espectadors i també per radiografiar aquestes sèries: com agafen una por concreta i com l’exploren”. El crític de sèries de televisió ha avançat que una de les cinc pors que tractarà és “la por al desconegut que s’ha estimulat molt en la ficció a partir dels atemptats de l’11S i que trobem en sèries com Lost o Homeland”.

Toni de la Torre visitarà Santa Perpètua el 29 de maig i el 19 de juny per realitzar dos conferències més sobre La figura de l’antiheroi a les sèries contemporànies i El futur de les sèries passa per Europa? El 24 d’abril seran Laura Rubirola i Clàudia Maluenda de la productora de cinema Tàndem Entertainment, les encarregades d’explicar el paper de les dones a les sèries.


La Biblioteca Josep Jardí ha programat aquest cicle de conferències en el marc de la campanya Bojos per les sèries amb la qual l’equipament vol especialitzar-se en aquest gènere i esdevenir un referent a la comarca. Amb aquest objectiu des de principis de mes ha posat a disposició de la ciutadania un fons d'un centenar de sèries de televisió.

Per participar és recomanable fer inscripció a https://goo.gl/forms/Kjhg4r3kJ0oYAxZa2  
Podeu consultar el fons de sèries de la Biblioteca aquí