Vés al contingut (premeu Retorn)

L'Ajuntament estrena el servei Reutilitza per recuperar objectes en bon estat lliurats a la Deixalleria

per Comunicació darrera modificació 26/01/2017 11:33
Per accedir al nou servei, que té objectius de caire social, ambiental i econòmic, cal renovar la targeta de la Deixalleria

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Perpètua posa en marxa el servei Reutilitza. Es tracta d’una iniciativa que pretén recuperar objectes en bon estat de conservació i funcionament que s’han dut a la Deixalleria Municipal pels propis usuaris. D’aquesta manera, “es vol donar una segona vida, tot trobant un altre usuari que el pugui reutilitzar”, segons ha destacat la regidora de Medi Ambient, Neus Garcia.

El nou servei Reutilitza s’ubica a la Deixalleria Municipal, situada al polígon industrial Can Bernades-Sobirà, entre el carrers del Penedès i del Ripollès. L’operari comprova l’estat de l’objecte lliurat a la Deixalleria i el referencia en el programa de servei Reutilitza de la pàgina web de l’Ajuntament de Santa Perpètua, d'on els usuaris poden triar i reservar els objectes que volen reutilitzar.

Els objectius del nou servei són de caire ambiental, social i econòmic. La regidora explica que amb Reutilitza s’allarga la vida dels objectes que encara poden ser útils i s’evita que esdevinguin residus, aconseguint una prevenció real del residu. A més, la reutilització suposa reduccions en el consum de matèries primeres i energia i, per tant, estalvis rellevants de les emissions de gasos a l’atmosfera. Amb aquest servei també es disminueix el cost del transport i tractament de residus en les plantes especialitzades.

Per tal de poder accedir a aquest servei, totes les persones usuàries de la Deixalleria hauran de renovar la targeta actual per una altra digital, tot aportant les seves dades del registre cadastral (per les bonificacions). Aquest tràmit es pot realitzar a la Deixalleria o a l’OAC.

Els usuaris que disposin de la targeta digital de la Deixalleria podran entrar al web municipal amb el número d’usuari i i escollir l’objecte desitjat. Posteriorment, disposarà de tres dies per retirar-lo personalment de la Deixalleria. Passat aquest termini, el material o es retira de la web o torna a estar disponible a la base de dades. La persona beneficiària signarà un conforme es compromet a fer bon ús de l'objecte i a no revendre'l. La Regidoria informa que en cas de detectar l’incompliment d’aquestes condicions la persona beneficiària restarà fora de posteriors cessions.